Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pivara Tuzla obilježava 135 godina postojanja: U 2019. godini investirano 5,6 miliona KM (VIDEO)

Preuzmite sliku

Pivara dd Tuzla danas je održala press konferenciju na kojoj su sumirani ovogodišnji rezultati rada ali i najavljeni planovi za naredni period.

Kako je istakao direktor Pivare dd Tuzla Fahrudin Salihović ova kompanija je samo tokom 2019. godine zabilježila ulaganja od oko 5,6 miliona KM te je tako zadržan pozitivan trend kroz realizovani poslovni plan.

Investirano je u proizvodne pogone: Brewmax softver, PET liniju punjača sa sa CIP stanicom i rezervoarima, teretna motorna vozila sa viljuškarima, karbonizer piva, dearator vode, paster piva za PET program, hidroforsko postrojenje sa omekšivačem vode te druge opreme.

‘Iza nas je vrlo uspješna godina, uređeno je mnogo toga. U proteklih šet godina u Pivaru Tuzla je uloženo preko 22 miliona KM, a samo u ovoj godini investirano je 5,6 miliona KM. Najviše je investirano u proizvodne pogone, softeversko upravljenje kao i nabavku novih vozila. U Pivaru Tuzla dolazi samo najnovija tehnologija od provjerenih dobavljača svjetke klase. I ove godine smo uspješno organizovali dvije nagradne igre, a to će se nastaviti i narednih godina. Oko pola miliona ljudi učestvovalo je u našoj nagradnoj igri što je zaista impresivno’ istakao je Fahrudin Salihović i dodao:

  • ‘Pivara Tuzla je po ocjeni kvaliteta trgovaca jedan od najbolje ocjenjenih bh. brendova koji je poželjan u prodajnim objektima. Svakako ćemo nastaviti ovim putem što u svakom slučaju predstavlja veliki izazov. Ove godine smo po ocjeni stručnog međunarodnog evropskog žirija dobitnici prestižne nagrade Najkompanija i Najmenadžer za 2019 godinu. U planu je da naredne godine bude uloženo dodatna četiri miliona KM’ kazao je dikretor Pivare dd Tuzla, Fahrudin Salihović.

    U Pivari Tuzla danas je nakon presjecanja crvene vrpce premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović u pogon svečano pustio i dearator vode, karbonizer i paster piva.

  • ‘Pivara Tuzla je odličan primjer privrednog subjekta kako se razvija jedna kompanija. Potrošaći moraju biti svjesni važnosti kupovine domaćih proizvoda jer samo na takav način čuvamo postojeća radna mjesta i stvaramo uslove za nova zapošljavanja. Malo koja kompanija na ovim prostorima se može pohvaliti sa 135. godina postojanja’ kazao je prilikom današnje svečanosti premijer Tulumović.

    Prigodnim riječima prisutnim obratio se i pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzla Zijad Lugavić koji je kazao kako je Pivara dd Tuzla društveno odgovorna kompanija koja je uspjela da održi trediciju i kvalitet svojih proizvoda.

  • ‘Veoma su značajna ulaganja koja je ostvarila Pivara Tuzla u proteklom periodu. Sasvim sigurno da ovdje treba uputiti čestitke i svim uposlenicima Pivare koji su svojim vrijednim radom i trudom doprinjeli ostvarenju ovakvih rezultata što je otvorilo mogućnost investicija. Grad Tuzla ima najviše registrovanih privrednih subjekata u Bosni i Hercegovini. Želimo da u sinergiji sa privrednim sektorom i građanima nastavimo raditi u tom pravcu s ciljem otvaranja novih radnih mjesta’ kazao je Lugavić na današnjoj svečanosti koja je upriličena u krugu kompanije Pivara dd Tuzla.

    Povodom velikog jubileja koji je obilježila Pivara Tuzla iz ove kompanije uputili su riječi zahvalnosti svim vjernim kupcima i potrošaćima uz najljepše novogodišnje čestitke i čestitke povodom katoličkog Božića.

    Povodom velikog jubileja 135. godina postojanja kompanija Pivara dd Tuzla na svom YouTubu kanalu objavila je i promo video koji je urađen u produkciji portala Tuzlanski.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje