Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pivara Tuzla novim investicijama povećava kapacitete i prati svjetske trendove (FOTO)

Preuzmite sliku

Prateći svjetske standarde i tendenciju rasta, Pivara d.d. Tuzla nastavlja sa investicijama i u 2019. godini. Kako je najavljeno u prvom kvartalu, planirane investicije za 2019. godinu iznose 5.600 000,00 KM.

Osnovni cilj je prvenstveno  unapređenje ključnih tehnoloških procesa i modernizacija proizvodnje, što je stub za stabilan i kvalitetan proizvod.

  • „U pogon je pušten novi punjač za PET ambalažu, svjetske renomirane opreme GEA Vipoll Njemačka, kao i automatska CIP stanica sa rezervoarima sa dva nezavisna kraka pranja limenke i PET-a. Nabavkom novog PET punjača, te CIP stanicom, kapacitet u PET postrojenju je podignut  u toku jednog radnog sata sa 4000 boca na 7000 boca. Kompletna linija je automatizovana, a sam punjač zajedno sa vakuum pumpom radi  na principu izdvajanja kiseonika iz piva, koji štetno utiče na kvalitet proizvoda, te na taj način dolazimo do bolje kvalitete piva i nastavljamo pratiti svjetski trend u ovoj industriji.“, istakao je Fahrudin Salihović, direktor Pivare.

  • Sa pomenutom investicijom Pivara dd Tuzla je dobila sve predispozicije za stabilan, konstantan i kvalitetan  proizvod, sa produženom trajnošću i svježinom.

    Novi PET punjač, CIP stanica kao i kompletna linija su softverski uvezani u sam proces proizvodnje te je na taj način omogućena veća kontrola gotovog proizvoda.

  • Vrijednost ove investicije je iznosila 2.200.000,00 KM.

    „Obzirom da je ova godina jubilarna za  Pivaru d.d. Tuzla, koja slavi svoj 135 rođendan, nismo zaboravili na naše vjerne potrošače i kupce. Koristimo priliku najaviti drugu po redu SMS nagradnu igru u 2019. godini, pod sloganom „Popiješ i dobiješ“. Nagradna igra počinje 6.juna i traje do 9. septembra 2019., a pripremili smo vrijedne nagrade. Izvlačenja nagrada će se vršiti mjesečno, a najsretniji učesnik može osvojiti vozilo Audi A3. Priliku za učešće u nagradnoj igri imat će svi kupci koji pošalju kod ispod čepa staklenih boca tuzlanskog pilsnera ili otvarača  limenke tuzlanskog pilsnera 0,5l. Više detalja o nagradnoj igri možete pronaći na našoj web stranici www.pivaratuzla.ba“, kazali su iz Pivare.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje