Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

PayPal korisnicima omogućuje trenutni prijenos sredstava na bankovne račune

Preuzmite sliku

PayPal u SAD-u lansirao je uslugu brzog prijenosa, omogućujući potrošačima da odmah prebace novac koji primaju putem usluge na svoje bankovne račune.

Trenutni transferi sada se omogućavaju američkim potrošačima, a tvrtke će dobiti pristup u narednim sedmicama. U bliskoj budućnosti planirana je i međunarodna ekspanzija.

Ovaj potez je dio PayPalovog nastojanja da se postane privlačnijim novim sektorima, uključujući radnike u gig-ekonomiji (ekonomija samostalnih preduzetnika/ugovorača), koji sve više biraju tvrtke za plaćanje, a koje im pomažu da dođu do novca što je prije moguće.

Tvrtka već nudi opciju Instant Transfera na debitnu karticu te cilja na preduzeća s “novac odmah” opcijom koja im omogućuje pristup sredstvima od završene prodaje u roku od nekoliko sekundi.

COO Bil Ready napisao je na blogu: “Dobivanje bržeg pristupa novcu postaje sve kritičnije za većinu ljudi, pogotovo što globalna radna snaga evuoluira a povećanje manje tradicionalnih i više poduzetničkih poslova znači da ljudi imaju potencijalno manje stabilne i više varijabilnije prihode”.

Nova značajka omogućena je zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom JPMorgan Chase koja PayPal-u omogućuje pristup mreži plaćanja u stvarnom vremenu The Clearing House. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje