Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pametna shopping kolica stižu i u BiH: Kupci će na ekranu svojih kolica vidjeti trenutne akcijske ponude

Preuzmite sliku

Kupci će na ekranu svojih kolica vidjeti akcijske ponude, pronaći lokaciju željenog artikla, provjeriti cijene proizvoda i očitati sadržaj korpe i ukupnu vrijednost za plaćanje.

Pametna kolica uskoro stižu u prodajne centre Konzuma BiH u Sarajevu i Banjoj Luci, a kupcima će omogućiti moderniji, brži i ekonomičniji način kupovine, po uzoru na evropske i svjetske prakse trgovačkih lanaca. Zahvaljujući inovativnom proizvodu Shop&Touch, kupci će na ekranu svojih kolica vidjeti trenutne akcijske ponude, pronaći lokaciju svakog željenog artikla, provjeriti cijene proizvoda i ono najvažnije, u svakom momentu mogu očitati sadržaj korpe i ukupnu vrijednost za plaćanje.

  • ‘‘Korištenje ovog sistema kupcu nudi dodatne informacije kao što su najkraće rute kroz prodavanicu ili detaljan opis svih proizvoda. Najveća prednost zasigurno je praćenje trenutne potrošnje, kao i jednostavno plaćanje na zasebnoj blagajni u prodavnici, što osim uštede u kućnom budžetu donosi i uštedu vremena. Kontinuiranim unapređenjem poslovne mreže želimo našim kupcima ponuditi potpuno nove standarde, kako bi kupovina bila na najvišem nivou i jedinstven doživljaj, a pametna kolica sigurno će tome doprinijeti’’, istakla je Irena Miličević, direktorica marketinga Konzuma BiH.

    Asistenta u kupovini prvo će dobiti građani Banja Luke već 1. decembra kada se otvara super preuređeni Konzum Family centar, a sarajlije sredinom decembra, preuređenjem i otvaranjem najmodernije prodavnice u regiji, na adresi Ložionička 16.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,