Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ove sedmice četiri nove avio linije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla (VIDEO)

Preuzmite sliku

Već od sutra (srijeda 24. juni) sa Međunarodnog aerodroma Tuzla biće otvorene dvije nove avio linije. U pitanju su Frankfurt (Njemačka) i Oslo (Norveška) dok će avio linije prema Münchenu (Njemačka) odnosno Stockholmu (Švedska) biti otvorene od petka 26. juna 2015. godine.

Nove četiri avio linije, Međunarodni aerodrom Tuzla uvodi u saradnji sa niskobudžetnom aviokompanijom Wizz air koja će u skorije vrijeme oformiti 19-tu bazu na našem aerodromu.

  • wizzair
  • Sa novim najavljenim uslugama ovo će biti ukupno devet ruta u pet zemalja. Karte za Frankfurt (Hahn), Oslo, München (Memmingen) i Stockholm već su u ponudi na stranici  Wizz Air-a i mogu se rezervisati sa početnom cijenom od 39,99 eura.

    Plan Međunarodnog aerodroma Tuzla u narednom periodu je povećanje broja zaposlenih kako bi rasteretili postojeću garnituru. Drugo što imamo u planu jeste da dobijemo dozvolu od strane Vijeća ministara BiH da sa našeg aerodroma bude dozvoljen izvoz namirnica animalnog porijeklakazao je u razgovoru za RTV 7 Rifet Karasalihović, direktor JP Međunarodni aerodrom Tuzla.

    Sa Međunarodnog aerodroma Tuzla u mjesecu maju prevezeno je 18.082 putnika, a ukupan broj putnika od 2013. godina kada je  Wizz Air počeo sa operacijama u Tuzli iznosi oko 180.000 putnika. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje