Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otvorene pozicije za posao u kompaniji Infobip Tuzla

Preuzmite sliku

Popularno

Timovi u Tuzli su uspješno preuzeli neke od najbitnijih projekata kompanije…

Rad u vodećim globalnim kompanijama iz IT sektora želja je većine mladih ljudi u BiH koji su odlučili graditi svoju karijeru u ovoj industriji.

Upravo takvu priliku pruža kompanija Infobip, jedna od vodećih regionalnih, ali i globalnih IT kompanija koja se bavi izradom komunikacijskih rješenja, a koja je u februaru otvorila svoj 61. ured u svijetu i to u Tuzli.

Infobip BiH je samo dio jedne uspješne globalne priče koja traje već više od 13 godina i ima preko 1700 aktera koji u preko 60 ureda širom svijeta rade na jedinstvenim komunikacijskim rješenjima. Ured u Sarajevu broji više 170 uposlenih, dok se uredu u Tuzli uspješno pridružilo 10 novih Infobippera, a planiran je i rast u svojim odjelima za oba ureda.

  • Svi koji su spremni za nove izazove u karijeri i žele raditi u globalnoj kompaniji, mogu se prijaviti na trenutno otvorene pozicije u Tuzli:

    Senior Software Engineer/Team Lead

    Inžinjeri u Infobipu rade na razvoju internih proizvoda koji koriste neke od najvećih svjetskih kompanija kao što su Uber, WhatsApp, Zendesk i Costco. Preko Infobip platforme u 2018. godini poslano je preko 100 milijardi poruka. Ova jedinstvena komunikacijska platforma je sačinjena od 400 mikroservisa, od kojih svaki radi na više geografskih lokacija zbog pouzdanosti platforme. To znači 5.000 virtualnih mašina na preko 15 geolociranih data centara. Podaci se razmjenjuju preko interne mreže i spremaju na 600 različitih instanci baza podataka.

    Timovi u Tuzli su uspješno preuzeli neke od najbitnijih projekata kompanije, a Infobip je trenutno u potrazi za Senior Software Engineerom/Team Leadom koji će svoje znanje i iskustvo iskoristiti za izgradnju tima i unaprjeđenje postojećih rješenja.

    Detaljan opis pozicije Pogledajte ovdje.

  • Sales Manager

    Sales Manageri kroz svoj posao imaju brojne prilike za razmjenu znanja i iskustava s ljudima iz svih dijelova svijeta budući da njihov posao uključuje analizu tržista i akviziciju novih kupaca. Sales Manageri u Infobipu imaju često priliku putovati na različite zanimljive destinacije kako bi se sastali s potencijalnim klijentima i preporučili idealna komunikacijska rješenja svjetski poznatim brendovima.

    Detaljan opis pozicije Pogledajte ovdje.

  • Enterprise Presales Engineer 

    Enterprise Presales Engineer su uključeni u prodajni proces sa Sales Manager-ima u koordinisanju tehničkih izazova, kako bi svaki klijent širom svijeta imao rješenje koje odgovara njegovim potrebama. Presales Engineer igraju ključnu ulogu u osvajanju svijetskih klijenata radom na dizajniranju i prilagođavanju rješenja i studija slučaja.

    Detaljan opis pozicije Pogledajte ovdje.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,