Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otvoren “Bingo” u Goraždu: U 157. poslovnicu uloženo 10 miliona KM, zaposleno novih 110 radnika (FOTO)

Preuzmite sliku

Najveći bosanskohercegovački trgovački lanac „Bingo d.o.o.“, danas je svečano otvorio tržni centar u ulici Rabita bb u Goraždu.

  • bingo-gorazde-otvorenje34
  • U prisustvu poslovnih partnera, predstavnika javnog života, klijenata, gostiju, brojnih građana i medija, tržni centar su svečano otvorili PR Kompanije BINGO Tatjana Paunoski, načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković.

    Otvaranjem tržnog centra u Goraždu „Bingo d.o.o.“ je osigurao110 novih radnih mjesta za mlade i ambiciozne ljude koji svojim radom mogu doprinijeti prosperitetu ovog kraja. Riječ je o tržnom centru koji se prostire na 10.000 m2 u koji je uloženo preko 10.000.000 KM.

    Riječ je o 157. poslovnici kompanije „BINGO“ koji je najveći lanac trgovina u BiH sa više od 4.500 uposlenika kojima se danas pridružilo 110 uposlenika koji će raditi u Goraždu.

  • bingo-gorazde-otvorenje11
  • Prilikom svečanog otvaranja načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović u izjavi za medije je istakao:

    – Općina Goražde je u najkraćem roku dala svu potrebnu dokumentaciju ovoj velikoj kompaniji, i izuzetno smo sretni što će biti uposleno novih 110 mladih ljudi iz Goražda i okoline, što je ukupno uloženo preko 10.000.000,00 KM, i što je jedna garancija budućnosti da Goražde postaje polahko ono što je nekada bilo-centar regije – i mi se svaki dan borimo za svako radno mjesto, i Goražde korača uzlaznom putanjom. Današnja poruka sa ovog mjesta jeste da trebamo sve učiniti da privučemo investitore, da im olakšavamo u njihovom poslovanju; i u tome smo čini mi se uspješni i želim da to budemo i u buduće .

    Tatjana Paunoski, PR kompanije „Bingo d.o.o.“, između ostalog, izrazila je zadovoljstvo da je ova firma došla u Goražde, te da se nada da će širok asortiman koji nude i profesionalnost biti dovoljni za dobro poslovanje:

  • bingo-gorazde-otvorenje07
  • – Evo, danas i 157. poslovna jedinica „BINGO-a“ na površini 10.000 m2. Centar je veoma bogatog sadržaja. Kao što smo i najavili renomirani brendovi, dakle, Carpisa, S'Oliver. Ovo je dakle jedan centar kao što su svi rekli koji je trebao Goraždu, dočekani smo sa dobrodošlicom i ovim putem se zahvaljujem KUD ”Azot” koji je priredio bogat program, zahvaljujemo se na podršci Općini Goražde, ali i BPK-a. Svi su danas tu sa nama, mi smo zaista zadovoljni. Ono što je novo u svemu ovome je što smo mi uradili jedan projekat sa USAID-om, Sida Gold projektom. Radi se o projektu upošljavanja uposlenika, više od njih stotinu i svi će za tri mjeseca dobiti certifikate. To je jedna novost u poslovanju „BINGA“, a nadamo se da će se ove aktivnosti i nastaviti. Ono što smo još novo planirali uraditi u Goraždu jeste uspostavljanje otkupne stanice i mi imamo interes da ovdje napravimo jednu otkupnu stanicu.

    Svečanost je uveličana prigodnim programom, a ovom prilikom uručena je i novčana donacija u iznosu 32.000 KM za SOS Kinderdorf dječija sela lokacija Goražde.”

    – Mi smo danas po drugi put uručili našu skromnu donaciju SOS dječijim selima BiH. „Bingo“ je prepoznao korektnog partnera u SOS selima BiH, tako da smo odlučili da ih pratimo i dalje u njihovom radu i, naravno, da ih pomažemo i dalje u njiihovom cjelokupnom boravku ovdje u Goraždu. Mi i dalje nastavljamo da pratimo SOS dječija sela BiH i da ih pomažemo i dalje u njhovom radu i da svi zajedno u njihovom radu pomognemo djecu bez roditeljskog staranja. istakao je u izjavi za medije izvršni direktor Jasmin Osmanović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje