Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Otvara se stečaj u Komercijalnoj banci iz Tuzle

Preuzmite sliku

Agencija za bankarstvo FBiH, na prijedlog likvidacionog upravnika Komercijalne banke d.d. Tuzla u likvidaciji, donijela je Odluku o podnošenju prijedloga za otvaranje stečajnog postupka nad Komercijalnom bankom d.d. Tuzla u likvidaciji.

Razmatrajuću prijedlog likvidacionog upravnika utvrđeno je da su ispunjeni uslovi za pokretanje prijedloga za otvaranje stečajnog postupka definisani odredbama Zakona o bankama Federacije BiH i Zakona o stečajnom postupku Federacije BiH.

– Uvažavajući činjenicu da je banci prilikom pokretanja likvidacionog postupka oduzeta dozvola za rad, odredbe člana 232. Zakona o bankama, koji predviđa obavezu agencije da uz Odluku o podnošenju prijedloga za otvaranje stečajnog postupka navede posljedice iz člana 231. Zakona o bankama, utvrđeno je da isto nije primjenjivo u konkretnom slučaju, imajući u vidu da su navedene posljedice već nastupile otvaranjem likvidacionog postupka i oduzimanjem dozvole banci za rad – navodi se u obrazloženju Agencije za bankarstvo FBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,