Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

649

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Osma MSCommunity konferencija održana u duhu dijeljenja znanja iz IT tehnologija

Osma MSCommunity BiH konferencija, koja je ove godine održana pod sloganom //GR8!, u jednom danu je omogućila dijeljenje znanja vrhunskih IT stručnjaka sa kolegama iz struke, kao i mladim snagama koje ulaze u IT svijet. 

Bh. i regionalni predavači, čija se imena mogu vidjeti i na velikim svjetskim IT skupovima, ove godine su na MSCommunity BiH konferenciji govorili o aktuelnim oblastima: cloud infrastrukture, razvoj softvera, umjetna inteligencija i tehnologije za Internet of Things (IoT) i njihovim primjenama u biznisu i svakodnevnom životu.

“Izvrsna predavanja su privukla veliki broj učesnika koji dolaze iz IT industrije te mlade ljude i entuzijaste koji žele ostati u toku i pratiti posljednje trendove. Oni su tom prilikom mogli čuti dosta informacija o korištenju BI alata za poboljšanje obrade podataka u poslovnom okruženju, načinima i značaju backupa podataka koji se ne može dovoljno naglasiti, testiranju koda u cloudu uz tehnologiju Pester, te korištenju MS Teams kako bi se poboljšala poslovna saradnja”, navode organizatori.

Vrlo poznata u stručnim, poslovnim i drugim krugovima, MSCommunity BiH konferencija je postala svojevrsni brend.

Događaj je osmi put zaredom organizovala grupa IT stručnjaka iz udruženja MSCommunity koje pokreće entuzijazam i želja da povežu IT stručnjake na profesionalnom nivou.

“Posebno mi je drago da već osam godina uspijevamo da organizujemo ovu konferenciju i da ugostimo najbolje predavače iz cijele regije. Kako je osnovni motiv konferencije dijeljenje znanja, mi smo i ove godine, uz podršku naših sponzora, uspjeli da našim posjetiocima omogućimo da saznaju novosti iz svijeta IT-a, te se povežu sa sebi sličnima kao i najpoznatijim IT kompanijama iz BiH”, rekao je Damir Dizdarević, jedan od organizatora.

Ovogodišnju konferenciju MSCommunity bilo je moguće pratiti i putem društvenih mreža Facebook, LinkedIn i Instagram. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,