Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osiguravajuće kuće počele nuditi osiguranje od posljedica virusa COVID-19

Preuzmite sliku

Pojedine osiguravajuće kuće, koje u svom portfelju imaju životno osiguranje, počele su nuditi osiguranje od posljedica virusa Covid19.

Za ovaj proizvod u osiguravajućim kućama kažu da je jedan od najaktuelnijih i trenutno najinteresantniji na tržištu Bosne i Hercegovine.

Policu osiguranja kod jednog od osiguravatelja mogu zaključiti fizička lica od 0-65 godina starosti ili pravna lica koja žele dodatno zaštiti svoje uposlenike.

U drugom osiguravatelju napominju da eventualni nastanak osiguranog slučaja uzrokovan koronavirusom pokriven, što znači da su svi klijenti finansijski zaštićeni.

Ipak, životno osiguranje može se ugovoriti tokom pandemije. Plaćanjem prve rate po polisi životnog osiguranja, klijent pokriva nastanak neželjenog slučaja usljed bolesti ili nezgode, uključujući osigurani slučaj koji je nastao kao posljedica infekcije koronavirusom.

‘Životno osiguranje je naročito korisno osobama koje finansijski izdržavaju svoje roditelje ili druge članove porodice kao i osobama koje žele da su im djeca i supružnik/partner finansijski osigurani u slučaju neželjenih događaja, zato i ne čudi pojačano interesovanje građana za ovu vrstu osiguranja u ovom periodu’, – kažu iz jedne osiguravajuće kuće, prenosi Indikator.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,