Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oko 600 korisnika trguje na prvoj kriptomjenjačnici u BiH

Preuzmite sliku

Na platformi prve kriptomjenjačnice u Bosni i Hercegovini Balkan Crypto Exchange (BCX) Banja Luka, kriptovalutama trguje više od 600 korisnika, a u posljednje vrijeme kako su cijene digitalnih kovanica skočile interesovanje za trgovanje je pojačano, izvijestila je ATV.

-U svijetu postoji više od 1.000 kriptovaluta a mi smo odlučili da trgujemo sa nekoliko najjačih po tržišnoj kapitalizaciji, kazao je Nikola Klak, direktor firme Digital Aset Managament, koja je osnovala kriptomjenjačnicu.

Da bi trgovali na platformi klijenti treba da se registruju, da prođu proces verifikacije u kojem se utvrđuje njihov identitet i obave još neke provjere nakon čega mogu da koriste platformu za kupovinu i prodaju kriptovaluta.

-Trenutno tržište bilježi rast, cijene svih kriptovaluta su vrtoglavo skočile, više od 30 posto, tako da je trenutno jako veliko interesovanje za ulazak na tržište, istakao je Klak.

Kriptomjenjačnica osim investiranja u kriptovalute nudi razmjenu kriptovaluta u konveritbilne marke, kao i razmjenu iz jedne kriptovalute u drugu, kao i čuvanje kriptovaluta.

Prva kriptomjenjačnica u BiH počela je rad početkom aprila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje