Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Oglasili se iz Raiffeisen banke nakon što je SIPA objavila da traga za njihovim bivšim direktorom

Preuzmite sliku

SIPA je ranije potvrdila da su pretresi i potraga za Dobinggom realizovani u okviru aktivnosti međunarodne pravne pomoći i saradnje, s institucijama Austrije i Njemačke

Nakon što su danas pripadnici SIPA-e zbog sumnje u pranje novca pretresli jedan objekat u Sarajevu i krenuli u potragu za bivšim direktorom Raiffeisen banke u BiH Karlheinzom Dobniggom oglasili su se i iz ove banke.

“Prije nekoliko sedmica saznali smo za potencijalni sukob interesa Karlheinza Dobnigga. Po utvrđivanju sukoba interesa,  Dobnigg je 19.03.2021. godine podnio ostavku na svoju poziciju u Banci, s trenutnim učinkom. U tom trenutku, nismo bili upoznati s navodima o pranju novca”, navodi se u saopštenju banke.

SIPA je ranije potvrdila da su pretresi i potraga za Dobniggom realizovani u okviru aktivnosti međunarodne pravne pomoći i saradnje, s institucijama Austrije i Njemačke.

Istovremeno, operacija je pokrenuta i u ove dvije države. Istraga se odnosi na sumnje u finansijski kriminal i pranje novca, u odnosu na dodjele određenih finansijskih doznaka i uplata u ukupnom iznosu od oko pola miliona eura.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,