Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održana 6. BEKO konferencija: Promovisani noviteti iz oblasti bijele tehnike

Preuzmite sliku

Predstavljeni noviteti iz oblasti ugradne tehnike i malih kućanskih aparata

U prisustvu brojnih zvanica, partnera, kupaca i predstavnika medija, u četvrtak, 11. aprila na Vlašiću je održana 6. Beko konferencija i promocija noviteta iz oblasti bijele tehnike. Ovom prilikom kompanija Beko je promovisala uspješno poslovanje na domaćem tržištu kao i vrhunske vrijednosti svojih proizvoda i usluga, ali i dodatno učvrstila dobre partnerske odnose i poziciju jednog od najvećih trgovaca bijelom tehnikom u BiH i Evropi.

  • “Veliko mi je zadovoljstvo biti dijelom ove posebne večeri i želim da iskoristim ovu priliku da izrazim svoju iskrenu zahvalnost Omega timu za dugoročno partnerstvo koje smo uspostavili. Zajedno sa Omegom, uspjeli smo povećati prepoznatljivost brenda i dostupnost naših proizvoda širom regiona. Kao rezultat, tržišni udio Beko branda u Bosni i Hercegovini danas dostiže i do 40 posto” kazao je generalni direktor Beko Balkans, Burak Kiroglu.

  • Među brojnim novitetima koji su predstavljeni na konferenciji, pažnju posjetilaca privukla je parna Beko pećnica, tj. Beko FullSteam tehnologija koja omogućava da hrana fantastično miriše i sačuva sve nutrijente tokom pripreme. Bilo da je u pitanju povrće, meso ili riba, jelo pripremljeno u parnoj pećnici biće savršeno hrskavo spolja i sočno iznutra.

  • U kategoriji mašina za veš prisutne je posebno oduševila nova Beko Air Therapy tehnologija koja posjeduje program osvježavanja, tj. mogućnost da se jedan kilogram nošene odjeće osvježi i spremi za ponovnu upotrebu za samo 30 minuta. Ovo je moguće zahvaljujući inovativnom sistemu unutar mašine koji uključuje grijač zraka i dodatni ventilator koji ispušta topli zrak u odjeću.

    Kada je u pitanju održavanje svježine frižidera, na konferenciji je prezentovana FreshGuard tehnologija koja sprečava nastanak neugodnih mirisa u frižideru i do 90%, kao i EverFresh tehnologija za produženje svježine namirnica. Također, u ovoj kategoriji su predstavljeni i modeli frižidera A++ i A+++ energetskog razreda koji smanjuju potrošnju električne energije i do 45%.

    Kao vodeći samostalni brend u ovom sektoru, Beko obezbjeđuje 5 godina grancije na svu bijelu i ugradbenu tehniku, 3 godine na TV uređaje i 10 godina na PSI motore i kompresore koji su sastavni dijelovi brojnih modela veš mašina, sušilica, mašina za suđe i frižidera.

    O Beku

    Kompanija Beko je vodeći samostalni brend u sektoru bijele tehnike u Evropi i najbrže rastući brend na evropskom tržištu u periodu od 2000. do 2016. godine. U Bosni i Hercegovini kompanija Beko posluje sa partnerom Omega d.o.o. Živinice koja je jedan od najvećih trgovaca bijelom tehnikom u BiH. Omega i Beko i u budućnosti nastavljaju promovisati vrhunske vrijednosti koje ih čine posebnim, a to su prije svega kvalitetni Premium proizvodi, brze postprodajne usluge kroz vlastitu servisnu mrežu, garancija, kao i besplatna dostava kupljenih proizvoda i unošenje u stan.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje