Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odobreno dodatnih 3,5 miliona KM za GP na mostu Bratunac – Ljubovija

Preuzmite sliku

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH dao je danas, na nastavku 30. sjednice, saglasnost da se odobri dodatnih 3,5 miliona KM iz budžeta institucija BiH za izgradnju graničnog prijelaza prema Srbiji, na mostu između Bratunca i Ljubovije.

Nakon što je UO UINO dao suglasnost da se uz predviđenih 11 miliona KM odobri još 3,5 miliona, stvoreni su uvjeti da se ova odluka donese u Vijeću ministara BiH nakon čega će biti moguće da UINO pokrene procedure za raspisvanje tendera za izgradnju ovog graničnog međunarodnog prijelaza koji će imati inspekcijski nadzor.

Na današnjoj sjednici nije bilo saglasnosti da se za prethodne godine donesu odluke o privremenim poravnanjima među entitetima, niti odluka o utvrđivanju privremenih koefcijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za period juli – septembar 2018. godine, te će se ove tačke naći na dnevnom redu i na narednoj sjednici.

UO UINO razmatrao je inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH za izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u te je zaključeno da UINO analizira na koji način je moguće realiziratu ove zahtjeve i, ovisno od toga, predloži adekvatno rješenje za iduću sjednicu, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje