Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odobreni krediti za 72 privredna subjekta: Preko 25 miliona za privredu Tuzlanskog kantona

Preuzmite sliku

Sparkasse Bank dd BiH objavila je danas da je uspješno okončan projekat subvencioniranih kreditnih linija namijenjenih privrednicima Tuzlanskog kantona koji je proteklih 12 mjeseci realizovan u saradnji sa vladom ovog kantona.

„Od samog objavljivanja poziva upućenog privrednicima Tuzlanskog kantona bilo je jasno da je proizvod koji smo im ponudili, u saradnji sa Kantonalnom vladom, bio upravo ono što privredi treba. Sredstva odobrena po ovom osnovu namijenjena su isključivo razvoju privrede, odnosno povećanju obima poslovanja, povećanju broja zaposlenih, novim investicijama i uvođenju novih tehnologija u postojeće proizvodne procese“, rekao je Nedim Alihodžić, član Uprave Sparkasse Bank BiH

Alihodžić je dodao da su ukupno stigla 134 zahtijeva za korištenje sredstava, a odobreni su krediti za 72 privredna subjekta, u ukupnom iznosu od 25.100.000 KM.

Sparkasse banka je posebno zadovoljna činjenicom da će pravi rezultati ove saradnje biti dodatno otvaranje novih radnih mjesta i jačanje privrednih subjekata sa ovog područja. Kroz osnaživanje privrede jača i cjelokupna društvena zajednica, a to je nešto čemu je Sparkasse banka strateški opredjeljena.

Ovakav vid saradnje javnog i bankarskog sektora treba nastaviti i u narednom periodu, ne samo na području Tuzlanskog kantona nego i na cijelom području Bosne i Hercegovine.

Javno privatno partnerstvo se do sada pokazalo kao vrlo uspješan i koristan model saradnje u mnogim evropskim trendovima. Saradnja ovog formata i u BiH je postala jedan od pozitivnih primjera ove vrste ulaganja u razvoj društva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,