Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odobrena sredstava privrednim društvima za izradu elaborata i podnošenja zahtjeva za finansijsku konsolidaciju

Preuzmite sliku

Vlada TK odobrila je sredstava privrednim društvima iz nadležnosti Tuzlanskog kantona za sufinansiranje troškova izrade elaborata i podnošenja zahtjeva za finansijsku konsolidaciju.

Vlada je dala saglasnost na odluku Ministarstva industrije, energetike i rudarstva o odobravanju iznosa od 7.116,00 KM knjigovodstvenom servisu „ACCOUNT“ Banovići za izradu Elaborata opravdanosti finansijske konsolidacije i srednjoročnog plana razvoja za privredna drušva „Livnica čelika“ d.o.o. Tuzla u iznosu od 3.558,00 KM sa uračunatim porezima i doprinosima i „Bosnia valves“ d.o.o. Tuzla u iznosu od 3.558,00 KM sa uračunatim porezima i doprinosima.

Također je data saglasnost na Odluku resornog Ministarstva o odobravanju iznosa od 8.775,00 KM privrednom društvu „Vincent“ d.o.o. za reviziju Tuzla za obavljanje revizije godišnjih finansijskih izvještaja za 2013. godinu. Riječ je o privrednim društvima „Livnica čelika“ d.o.o. Tuzla u iznosu od 4.680,00 KM sa uračunatim PDV-om i „Bosnia valves“ d.o.o. Tuzla u iznosu od 4.095,00 KM sa uračunatim PDV-om.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku Ministarstva industrije, energetike i rudarstva o odobravanju od 4.680,00 KM privrednom društvu „Revicus“ Društvo za reviziju, finansijsko i porezno savjetovanje d.o.o. Zenica na ime obavljanja revizije finansijskih izvještaja za 2012. i 2013.godinu za privredno društva Fabrika obuće Aida d.d. Tuzla.

Vlada TK dala je saglasnost na Odluku resornog Ministarstva o odobravanju iznosa od 1.755,00 KM privrednom društvu „Revik“ d.o.o. Sarajevo za obavljanje revizije finansijskih izvještaja za 2013. godinu za privredno društvo „Koksno hemijski kombinat“ d.d. Lukavac.
Odobrena su i finansijska sredstva u iznosu od 5.000,00 KM privrednom društvu „Genius-01“ d.o.o. Odžak za izradu elaborata o opravdanosti finansijske konsolidacije i srednjoročnog plana razvoja za privredno drušvo „Koksno hemijski kombinat“ d.d. Lukavac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje