Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odgovorno poslovanje kao prioritet za Galeniku

Preuzmite sliku

Galenika je dio brazilske NC grupe od 2018. godine, ali na tržištu je prisutna već 77 godina i vrijedi za giganta farmaceutske industrije.

Pouzdan brend zasnovan na kvalitetu, Galenika je jako dobar primjer love brand-a, jer ljudi vole Galeniku, i emotivno su vezani za proizvode ove farmaceutske kompanije. U BiH Galenikini proizvodi su veoma dobro poznati starijim generacijama, uvijek su bili dio kućnih apoteka što se tradicionalno prenosilo i na mlađe generacije.

Galenika je kompanija kojoj se vjeruje, što je posljedica istinskog kvaliteta proizvoda. To svjedoče i potrošači, ali i profesionalci – farmaceuti i ljekari. U svom portfoliju Galenika ima više od 250 proizvoda. Najsavremeniji generički lijekovi, dijetetski suplementi, kozmetički proizvodi i medicinska sredstva, a gotovo kompletan asortiman je rezultat Galenikinog sopstvenog razvoja. Sa godišnjim potencijalom proizvodnje od 100 miliona pakovanja, Galenika je snažno prisutna u cijelom regionu, kao i na međunarodnim tržištima.

Uz tradiciju i kvalitet, Galenika je beskompromisno posvećena i inovacijama, a treba napomenuti da je to kompanija koja je jedna od prvih u svijetu počela proizvodnju penicilina, još 1947. godine, a danas ima čak 50 proizvoda koji su na tržištu preko pola vijeka.

Uz veličanstveni istorijat i neprikosnoveni kvalitet, kompanija gleda u budućnost širom otvorenih očiju. Galenikin Institut za istraživanje i razvoj uvijek neumorno radi na stvaranju novih i boljih proizvoda. Inspirisana digitalizacijom koja ubrzava svijet, Galenika je prva kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi koja je implementirala najsavremeniji sistem za upravljanje poslovnim procesima, kao i inovativnu B2B platformu koja klijentima omogućava poslovanje sa Galenikom kroz najsavremenije digitalno iskustvo.

Proizvodnja se odvija u dvije moderne fabrike i to u skladu sa najvišim GMP i ISO standardima. Kao privredni subjekat sa dugom tradicijom poslovanja, prevashodni cilj je odgovorno poslovanje, kako u finansijskom, tako i u društvenom aspektu, a kompanija već dugi niz godina uspješno sprovodi adekvatne mjere zaštite životne sredine i realizuje ciljeve koji su u saglasnosti sa strogim zahtjevima standarda ISO 14001.

S tim u vezi, u planu je investiranje u modernizaciju kotlarnice za proizvodnju toplotne energije. Vrijednost ove investicije iznosi milion i sto pedeset hiljada evra. Ova investicija je u skladu sa trajnim opredeljenjem kompanije da ulaže u unaprijeđenje energetske efikasnosti i neutralnog uticaja na životnu sredinu. Primjena globalne korporativne politike NC grupe kojoj pripada i Galenika, unaprjeđenje energetske efikasnosti i investicije u najsavremeniju tehnologiju doprinose stalnom razvoju i daljem jačanju pozicije kompanije Galenika kako u Srbiji, BiH tako i šire u regionu.

Farmaceutska kompanija Galenika osnovana je 1945. godine. Krajem 2017. godine, postala je dio NC Grupe (www.gruponc.net.br), koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u cijeloj Latinskoj Americi. Galenika je na drugom mjestu po tržišnom učešću u Srbiji, a proizvodi generičke lijekove, dijetetske suplemente,  kozmetičke proizvode i medicinska sredstva. Strategija Grupe jeste razvoj Galenike kao moderne i fleksibilne kompanije, fokusirane na istraživanja i razvoj, koja konstantno radi na poboljšanju svojih proizvoda za unaprjeđenje zdravlja i kvaliteta života, na zadovoljstvo korisnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,