Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen spisak: 176 firmi iz sektora javnog cestovnog prijevoza putnika dobilo pomoć Vlade FBiH

Preuzmite sliku

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, donijela Odluku o dodjeli financijske pomoći korisnicima iz sektora javnog cestovnog prijevoza putnika u okolnostima pandemije COVID-19.

Na temelju Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije COVID-19, Federalno ministarstvo saobraćaja i komunikacija objavilo je Javni poziv poslovnim subjektima iz oblasti javnog cestovnog prijevoza putnika, koji je bio otvoren do 13.11.2020. godine.

Po objavljenom Javnom pozivu prijavila su se 193 poslovna subjekata, od kojih je 176 ispunilo sve uslove propisane Uredbom.

Najviše sredstava dobile su firme TRANSTURIST d.d.Tuzla 700.000,00 KM,  isti iznos dobila je kompanija GLOBTOUR d.o.o Čitluk i CENTROTRANS-EUROLINES d.d. Sarajevo, slijede ih kompanija GIPS d.d. Tuzla sa 658.326,53 KM zatim BABIĆ-BISSTOURS d.o.o. Tuzla sa 463.962,87 KM i druge.

Navedenom Odlukom su, sukladno Uredbi o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije COVID-19, utvrđena lista korisnika financijske pomoći u sektoru cestovnog javnog prijevoza putnika, sa iznosima dodijeljenih sredstava.

Spisk možete pogledati OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,