Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen javni poziv BH Telecoma za donacije

Preuzmite sliku

Nastavljajući dobru društveno odgovornu praksu, kompanija BH Telecom i ove godine će donirati sredstva pravnim licima koja su učestvovala na Javnom konkursu objavljenom u avgustu ove godine.

Društveno odgovorno poslovanje čini sastavni dio poslovne prakse kompanije BH Telecom i dokazuje se svakodnevno putem različitih aktivnosti kao što su donacije neprofitnim organizacijama, podržavanje sportskih, kulturnih, humanitarnih manifestacija putem sponzorskih angažmana, te stalnim ulaganjem u obrazovanje i brojne druge projekte koji su značajni za razvoj bh. društva.

  • Ovogodišnje donacije BH Telecoma usmjerene su ka osnovnim i srednjim školama (nabavka IT opreme), javnim kuhinjama, Udruženjima koja se bave brigom o djeci sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti i udruženjima penzionera i Centrima za zdravo starenje.

    Više o pravilima za dodjelu donacija pogledajte na ovom LINKU.

    Izdvajajući 1% od ostvarene dobiti, BH Telecom je u posljednjih četrnaest godina donirao ukupan iznos od 18,5 miliona KM različitim neprofitnim organizacijama, a u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti, što ga čini najvećim pojedinačnim donatorom u BiH.

    Zbog epidemiološke situacije u BiH izazvane pandemijom korona virusa u 2020. godini, Odlukom Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, na inicijativu Uprave BH Telecoma, sredstva donacija u iznosu od 1 milion KM, bila su usmjerena za hitnu nabavku respiratora i druge medicinske opreme kliničkim centrima, kantonalnim i općim bolnicama.

    Pored tehnološkog razvoja i ulaganja u obezbjeđenje savremenih telekomunikacijskih usluga, temeljna vrijednost kompanije je društveno odgovorno poslovanje i ulaganje u bh. društvo čime se BH Telecom svrstava u najboljeg partnera sportskih reprezentacija, najvažnijih kulturnih događaja i najugroženijih segmenata društva.

    BH Telecom poklanja veliku pažnju razvoju korporativne društvene odgovornosti putem investiranja u nastavno-naučne projekte akademske zajednice, te stipendiranja najboljih studenata. Putem ove saradnje BH Telecom je do sada dodijelio stipendije za 246 studenata sa univerziteta u BiH, a za stipendije je izdvojen ukupan iznos od 650.000 KM.

    Kontinuirano ulaganje u obrazovanje mladih je jedan od najvažnijih stubova društvene odgovornosti BH Telecoma.

    Opremili 490 škola informatičkom opremom,
    Podijelili 2.450 računara,
    Podijelili 980 štampača/multi-funkcionalnih uređaja.
    Podijelili 50 tableta Lenovo Tab 2 A7-20

    BH Telecom, kao ekonomski uspješna i društveno odgovorna kompanija, posebnu pažnju posvećuje zaštiti životne okoline, te koristi savremenu opremu i tehnologiju koja garantuje energetsku učinkovitost i djelovanje bez štetnih posljedica po životnu sredinu.

    BH Telecom. Moja priča

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,