Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi vozni park Narodne skupštine RS košta skoro pola miliona KM

Preuzmite sliku

Narodna skuština Republike Srpske nabavila je sedam novih automobila za potrebe kabineta predsjednika, potpredsjednika, poslaničkih klubova i Službe skupštine RS. Ovom prilikom Narodna skupština Republike Srpske postala je bogatija za tri “Škode Octavije”, jednu “Škodu Fabiju”, jedan “VW Passat” i dva “Audija A6”.

Kako nezvanično saznaje SrpskaInfo, dva “Audija A6” koštala su po 137.000 KM i namijenjeni su kabinetu predsjednika i potpredsjednika, dok je “VW Passat“ koštao oko 70.000 KM.

Iz Narodne skupštine Republike Srpske objašnjavaju da je razlog nabavke dotrajalost, starost i veliki troškovi popravki starih automobila.

– Generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske je 10. aprila donio Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku putničkih vozila za potrebe Narodne skupštine za cijenu u iznosu od 419.822 KM bez PDV. Nakon pravosnažnosti odluke 25. aprila zaključen je Ugovor s grupom najpovoljnijih ponuđača “Autokomerc V.S.” Banjaluka, “Audi centar” Banjaluka i “Auto servis N. V.” Banjaluka – rečeno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Kada se na navedenu cijenu doda PDV, ukupan iznos se penje do 487.657 KM. U parlamentu naglašavaju da su automobili koji se ovom nabavkom zamjenjuju stari više od 10 godina i prešli su više od 200.000 km. (Srpska Info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,