Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi projekat kompanije Bingo i patnera: „Odvažne i hrabre, to ste vi!“

Preuzmite sliku

„Kako bismo pružili podršku ženskim udruženjima i doprinijeli njihovom radu, s partnerima projekta Bambi i Persil, te prijateljima projekta Alma Ras i Milka, pripremili smo projekat podrške udruženjima ili organizacijama žena pod nazivom „Odvažne i hrabre, to ste vi!“.

  • Poziv za učešće u projektu otvoren je u periodu od 14. februara do 7. marta 2018. godine. Osmomartovski praznik je idealan motiv za ovakav projekat koji će ženama iz udruženja pomoći da ostvaruju svoje ciljeve svakoga dana.“

    U BiH postoje razne ženske organizacije i udruženja koja imaju različite ciljeve, poput borbe za jednakopravnost polova, poboljšanja ekonomskog položaja i životnog standarda žene, te  pružanja psihološke, socijalne, pedagoške i pravne pomoći ženama.

    Cilj projekta “Odvažne i hrabre, to ste vi!” je pružiti podršku ženskim organizacijama i udruženjima, doprinijeti njihovom radu i uslovima, te ojačati njihov status i poziciju. Kroz ovaj projekat, za najbolje ideje kompanija Bingo će u saradnji sa partnerima projekta Persil i Bambi, te prijateljima projekta Alma Ras i Milka,  donirati značajna sredstva: 5.000, 4.000 i 3.000KM.

    Na sam Dan žena, 8. marta bit će proglašena tri najbolja projekta koje će odabrati žiri.

    Iako je projekat koncipiran tako da se sredstva prikupljaju kroz prodaju posebno označenih artikala,  u saradnji s partnerima i prijateljima projekta, navedeni iznosi će biti donirani bez obzira na prodaju.

    Kupci će na policama prepoznati ove artikle jer su posebno označeni.

    Sva zainteresovana udruženja informacije mogu pronaći OVDJE. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,