Ponedjeljak, 16. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Novi EY Svjetski poduzetnik godine Amerikanac Brad Keywell

Čelni čovjek kompanije Uptake Technologies Inc., američki poduzetnik Brad Keywell, koji se bavi softverskim rješenjima i prediktivnom analitikom, proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine.

Titulu najboljeg EY Svjetskog poduzetnika godine Keywell je osvojio u konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta i tako postao devetnaesti poduzetnik kojem je kroz program revizorsko-konzultantske kompanije EY pripala titula najboljeg svjetskog poduzetnika, saopćeno je danas iz agencije Millenium promicija.

Brad Keywell, nakon što je uspješno pokrenuo šest kompanija, od kojih je jedna i tvrtka Groupon, godine 2014. je osnovao Uptake Technologies Inc. Bave se osmišljavanjem softvera za prediktivnu analitiku, a danas sarađuju sa desecima industrijskih kompanija kojima pomažu odrediti kada neki dio opreme ne funkcionira ili će se pokvariti. Na inovativan način analiziraju podatke iz senzora na industrijskim strojevima i opremi, a zatim koriste znanstvene modele za predviđanje problema prije nego se pojavi.

Predviđanjem potencijalnih kriznih tačaka u procesu, Uptake svojom analitikom poboljšava produktivnost i učinkovitost te upotrebom umjetne inteligencije izravno stvaraju poslovnu vrijednost. Od svog osnivanja, Uptake Technologies, Inc. narastao je s 50 na 750 ljudi i postao najbrži start-up procijenjene vrijednosti od 2 milijarde dolara.

Novi EY Svjetski poduzetnik godine Brad Keywell, između ostaloga, osigurava kontinuiranu kulturu inovacija ukompaniji. To potiče njegovu sposobnost privlačenja vrhunskih talenata i poticanje kontinuiranog učenja, uključujući pokretanje programa Uptake U, internog programa obrazovanja i razvoja dostupnog svim zaposlenicima, navodi se u saopćenju.

“Poduzetništvo nije samo razbijanje kalupa, to je istovremeno i stvaranje novih načina da ostvarite svoje ideje i postignete željeno. Revolucija u prikupljanju podataka i prediktivni uvidi u procese koji ometaju globalnu proizvodnju tek su u povojima. Kao poduzetnik u ovom nastajućem, rastućem i neizbježnom prostoru, razmišljam o stvaranju dugoročno održivih rješenja za neke od najvažnijih gospodarskih i društvenih izazova na svijetu. Ponizan sam i zahvalan što je moj trud prepoznat i nagrađen na ovaj način“, izjavio je Brad Keywell nakon dodjele prestižne nagrade, prenosi Hina.

Svečanost proglašenja EY Svjetskog poduzetnika godine održana je u Monte Carlu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje