Petak, 19. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Novi direktor Razvojne banke: Novalić ne zna je li Semir Fejzić u sukobu interesa

U Sarajevu je završena sjednica Skupštine Razvojne banke Federacije BiH na kojoj je formalno-pravno i prihvaćena ostavka Semira Fejzića na poziciju člana Nadzornog odbora ove banke.

Fejzića je Vlada FBiH, koja predsjedava Skupštinom, prošle sedmice imenovala za v. d. direktora Razvojne banke Federacije BiH, iako je, kako stvari stoje, u očitom sukobu interesa, piše Avaz.

Novi čelnik Razvojne banke ujedno je i direktor poslovnice banke u Tuzli, no bez obzira na tu činjenicu, premijeru Fadilu Novaliću, koji ga je predložio na ovu poziciju, to nije smetalo.

  • Kako nezvanično saznajemo, jutros su pojedini ministri u Vladi, koji su članovi Skupštine, pitali Fadila Novalića da im se pojasni ova situacija oko Fejzića, na što je on odgovorio da mu je nepoznato da je novi čelnik u sukobu interesa.

    Fejzića je, podsjećamo, SDA imenovala umjesto Salke Selmana, sada već bivšeg direktora ove, jedne od najvažnijih finansijskih institucija u državi. Inače, Fejzić je bivši direktor Bosanskog kulturnog centra Tuzla. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje