Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi brend muških odijela Maestro Suits nastao u Doboj Istoku (FOTO)

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina je 2019. godine postala bogatija za brend vrhunskog kvaliteta.

Nakon 25 godina rada u tekstilnoj industriji i saradnje sa nekim od najvećih modnih kuća iz svijeta poput Armanija i drugih, kompanija Kismet d.o.o. iz Doboja lansirala je ekskluzivni brend muških odijela Maestro Suits, sa misijom da muškarcima u Bosni i Hercegovini ponudi jedinstven koncept kupovine odijela kakvog dosada nisu mogli sresti na području Bosne i Hercegovine i regiona.

Taj koncept između ostalog podrazumijeva hiljade odijela na jednom mjestu skrojenih od vrhunskih tkanina, sašivenih prema savremenim italijanskim tehnoloških standardima, različitih cjenovnih klasa.

  • Maestro Suits predstavlja inovaciju na tržištu Bosne i Hercegovine, a odijela se mogu pronaći  u poslovnici krugu fabrike u Maloj Brijesnici (Doboj Istok), te u poslovnici u Sarajevu, u Kolodvorskoj 12 (TC Intershop – 1. sprat).

    Novi bh. brend muškarcima nastoji maksimalno pojednostaviti potragu za idealnim odijelom, pa baš iz tog razloga kupci osim širokog izbora odijela, u ponudi mogu pronaći stotine košulja, kravata, modnih dodataka i kožne galanterije, profesionalno osoblje koje će im pomoći izabrati odijelo i krojače, koji će odijelo u kratkom vremenu po potrebi prilagoditi na licu mjesta.

    Maestro Suits su moderno dizajnirana odijela italijanskog kroja, a u prodavnici je moguće pronaći tri vrste odijela: casual,business i evening odijela, te sakoe za poslovno – ležerni stil oblačenja.

  • Maestro Suits odijela napravljena su od najkvalitetnijih luksuznih vunenih materijala, čija finoća doseže i do 160S. Oznaka S je osnovna mjerna jedinica kojom se mjeri kvalitet tkanine za odijela izmjeren u mikronima.  Što je manji broj S tkanina se manje širi i dosta je kruća i teža, a što je broj veći, to je tkanina kvalitetnija. Tako 100 S označava tkanine srednje kvalitete, a 120 S veoma kvalitetne tkanine.

    Najpoznatiji primjeri ovih tkanina jesu autentična italijanska Reda i Vitale Barberis Canonico VBC koji su sinonim za stil i eleganciju, od kojih se šiju i Maestro Suits odijela.

  • Lideri su u proizvodnji finih vunenih tkanina za izradu klasičnih muških odijela, te predstavljaju primjer talijanskog majstorstva, spajajući umjetničku tradiciju sa tehnološkim inovacijama kako bi se postigao još bolji rezultat.

  • Maestro Suits su prepoznale i već u prvoj godini promovisale poznate osobe poput triatlonca i humaniste Tomislava Cvitanušića, glumca Muhameda Hadžovića i poduzetnika i TV lica Fikreta Hodžića, te mnogih drugih iz poslovnog i diplomatskog svijeta.

    (Marketing | Tuzlanski.ba) 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje