Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova šansa mladima za kupovinu stana: Union banci 15 mil KM kredita od Vlade FBiH

Preuzmite sliku

Vlada Federacije BiH je odobrila kredit Union banci Sarajevo po subordiniranim uslovima od 15 mil KM, s rokom dospijeća od 20 godina i fiksnom kamatnom stopom od 0,1 posto godišnje, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Kredit ide za plasiranje kreditne linije namijenjene mladima za rješavanje stambenog pitanja, a što će u značajnoj mjeri doprinijeti rješavanju egzistencijalnih pitanja stanovništva i pozitivno utjecati na ostanak mladih i obrazovanih ljudi u zemlji.

– Ovo će ojačati i kreditni potencijal ove banke i mogućnost ponude dugoročnih kredita stanovništvu, te doprinijeti zadržavanju društveno odgovornog pristupa kreditiranju, boljem korištenju ostalih dostupnih izvora finansiranja zbog efekata optimizacije ročne strukture aktive i pasive Banke, i višestrukom povećanju efikasnosti korištenja vlastitih izvora. Očekuje se i značajno smanjenje troškova finansiranja i povećanje uslova za nastavak stabilnog i profitabilnog poslovanja i zadržavanje ili povećanje ukupne kreditne aktivnosti na tržištu kroz aktivnije učešće Union banke – navodi se u saopštenju Vlade FBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje