Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nominacija za ženu godine: Selvedina Junuzović kroz fondaciju realizirala veliki broj projekata (FOTO)

Preuzmite sliku

Nominacija za ženu godine nije se desila bez razloga već nakon niza uspješno realizovanih društveno odgovornih projekata koje je sprovela kako u ime kompanije Junuzović kopex, u kojoj je finansijski direktor tako i u ime Fondacije Junuzović koju je osnovala s ciljem što veće humanitarne angažovanosti.

Naime, od osnivanja Fondacije Junuzović, provedeno je veliki broj projekata koji su pomogli društvenoj zajednici u kojoj Selvedina Junuzović živi i radi.

Tako je prvi projekat Fondacije bio “Proljeće je pokreni se” koji se provodi u Domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, a slijedila je i nabavka računarske opreme za Srednju ekonomsko hemijsku školu Lukavac, saradnja sa Udruženjem “Mali svijet” Lukavac, nabavka namještaja za: OŠ Banovići;  OŠ Breške; Socijalni rad Banovići; Narodnu kuhinju Imaret Tuzla, pomoć kroz učešće na humanitarnoj izložbi slika za Roditeljsku kuću u Sarajevu, projekat tjelovježbi za osobe treće životne dobi u Domu penzionera Tuzla, pružanje finansijske pomoći Udruženju “Urodial” Tuzla, Udruženju paraplegičara Lukavac, Centru “Koraci nade” Tuzla, Kulturno umjetničkom društvu Devetak,  pomoć SOS dječijem selu Gračanica.

Fondacija i dalje vrijedno radi na uspostavljanju što normalnijeg funkcionisanja određenih institucija našeg društva te ostvaruje saradnju sa OŠ Banovići, Domom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, Roditeljskom kućom u Sarajevu i mnogim drugim.

Nakon navedenih projekata nije teško zakjlučiti da Selvedina Junuzović itekako zaslužuje da ponese ovu laskavu titulu “Žena godine 2017” i to upravo iz kategorije u kojoj je nominovana, DRUŠTVENA ODGOVORNOST.

Ulaskom na OVAJ LINK možete dati svoj glas i podržati našu Lukavčanku u namjeri da ovom prestižnom titulom nastavimo nizati pobjede koje će donijeti dobro našoj zajednici.

Ladies In Awards – Izbor žene godine 2017., održat će se 15.12.2017. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu, izabrat će se najuspješnije žene u šest kategorija, a samo jedna od njih će osvojiti laskavu titulu «Žena godine 2017». (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje