Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Njemački lanac Lidl promijenio upravu u BiH, imaju jasan zadatak

Preuzmite sliku

Njemački maloprodajni lanac Lidl koji posluje u okviru Schwarz grupe i trenutno je najveće inostrano ulaganje u Bosni i Hercegovni, promijenio je upravu za tržište naše zemlje.

Naime, prema podacima Registra poslovnih subjekata novu upravu kompanije Lidl BH čine:

Lis Tomaz Pawel kao direktor, a izvršni direktori su Mihaj Đotlo, Sunek Dejan i Kristijan Zajec.

  • Nova uprava dolazi umjesto Allena Halimića i Roland Schreibera.

    N1 je pokušao dođi do zvaničnih informacija iz Lidl BH, ali ih nisu dobili. Ono što su, kako piše ovaj portal, uspjeli saznati jeste da se nastavljaju poslovne aktivnosti u Bosni i Hercegovini i da su fokusirane na izgradnju logističko-distributivnog centra u kojem se treba nalaziti i upravna zgrada. Ovaj objekat je zapravo temelj za sve ostale aktivnosti Lidla u BiH. Iako je započeta njegova izgradnja u nesporednoj blizini Sarajeva, nova uprava će, donijeti konačnu odluku hoće li baš biti na tom lokalitetu.

    Iako su ranije bile informacije da Lidl napušta naše tržište i da neće doći do realizacije u BiH, Lidl je to odmah za N1 demantovao.

    Podsjećamo, Lidl je već počeo graditi maloprodajne objekte, zvanično u Bijeljini, dok je kako su i ranije mediji pisali, kupio je lokacije širom BiH uključujući i u glavnom gradu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje