Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neum: Pušten u rad pogon za preradu maslina

Preuzmite sliku

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Neveko Herceg u ponedjeljak je u Neumu  pustio u rad pogon za preradu maslina.

Tom prilikom Herceg je istaknuo kako Vlada HNK-a prepoznaje i snažno podupire sve ideje koje će, u konačnici, značajno uticati na ubrzan razvitak našega gospodarstva, ujedno dajući snažan zamah rastu i snaženju lokalne sredine u kojoj su sami projekti realizovan, saopćeno je iz Vlade HNK-a.

Dodao je kako je za realizaciju neumskog pogona za preradu maslina Vlada HNK-a izdvojila značajna finansijska sredstva te da sami pogon ima kapacitete koji mogu zadovoljiti potrebe ovdašnjih maslinara.

“Ovim je pitanje otkupa i prerade, kao jedno od najbitnijih pitanja za proizvođače, uglavnom riješeno, a ukoliko tržište bude tražilo dodatno širenje kapaciteta, Vlada će i za to imati razumijevanja i sluha. Ključna odrednica Vlade kojoj sam na čelu jest njezino puno opredjeljenje biti Vladom svih naših gradova i općina, cijele naše županije, od Ivana do Ivanice. To smo, kroz proteklih gotovo osam godina, višestruko potvrdili i djelima dokazali. Zato, i u ovoj prigodi, ističem kako Neum, ali i sve druge općine i gradovi u HNK-u, i u meni lično i u županijskoj vladi imaju i imat će istinskoga prijatelja i partnera koji je spreman, zajedničkim naporima, predano raditi na stvaranju boljih uvjeta za život svakoga našeg sugrađanina”, poručio je Herceg.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje