Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Naučnici dokazali: Njemački se najbolje uči – uz kafu!?

Preuzmite sliku

Popularno

Kafa se smatra omiljenim napitkom diljem svijeta, ali način na koji u Tuzli u njoj uživamo poprimio je razmjere legende. Pa je tako ovaj ćeif postao neizostavni dio svakog od nas i to se izgleda, svom srećom, neće promijeniti.

A šta je jedino bolje od kafe? ‘Kaffee und kolač, bitte’, naravno! Odnosno besplatna kafa na kojoj možete vježbati i usavršiti konverzaciju na njemačkom jeziku, a pri tome ćete stvoriti nove kontakte i upoznati zanimljive ljude.

 • Drugi po redu ‘Kaffee und kolač, bitte!’, odnosno serija besplatnih konverzacijskih “kafa” na njemačkom jeziku, održati će se u četvrtak 12.12. u 18 sati u Urban BeaTZ Lounge Baru u Tuzli.

  Želimo inspirisati druge da učine više

  Organizator serije događaja je Vokabula, mlada škola njemačkog jezika u Tuzli, koja uz podršku Eurowingsa, niskotarifnog zračnog prijevoznika iz Njemačke, nudi svim zainteresovanim građanima mogućnost da besplatno vježbaju i uče njemački jezik.

  “Želimo inspirisati druge da učine više i da postanu ono što su oduvijek željeli. Nikad nije kasno!”, poručuju mladi ljudi iz Vokabule.

  Njemački dostupan svima – i to besplatno!

  Nova dimenzija učenja njemačkog jezika jednom mjesečno privuče Tuzlanke i Tuzlake na 60-minutno edukativno druženje da kroz spontan i prirodan govor vježbaju komunikaciju na njemačkom jeziku. Uz besplatnu kafu ili sok, naravno.

  Cilj ove serije događaja je jednom mjesečno pružiti opušteno mjesto, kontekst i priliku za slobodan, spontan i prirodan govor o zanimljivim i aktualnim temama na njemačkom jeziku.

 • Na događaju ne koristimo udžbenike već pronalazimo autentične situacije i materijale iz stvarnog svijeta od kojih će svi imati priliku naučiti puno više od samog jezika. Tako će svi sudionici događaja naučiti nove pojmove, poboljšati vokabular i izgovor kroz rasprave u skupinama.

  Otkrij i ti Njemačku iz udobnosti stolice

  Pronađite inspiraciju među mladim Tuzlacima koji žele unaprijediti svoje poznavanje njemačkog jezika i upoznajte nove zanimljive ljude na drugom događaju, koji je na rasporedu za manje od sedmice dana.

  Drugi ‘Kaffee und kolač, bitte!’ održati će se u četvrtak 12.12. u 18 sati u Urban BeaTZ Lounge Baru.

 • Druženje će trajati otprilike 60 minuta, a svoju stolicu možete rezervisati tako što kliknete ovdje ili jednostavno pozovete naš besplatni info broj 080 080 003. Rezervacija je brza i bezbolna i traje kraće od 30 sekundi!

  Događaj je otvorenog tipa i dostupan je svim zainteresovanim građanima uz prethodnu brzu rezervaciju. A oni koji ne mogu fizički doći, mogu nas uvijek pratiti preko naše facebook stranice.

  Stoga, kafoljupci vidimo se za par dana u Urbanu kada ćete moći uživati u ispijanju kafe uz Vokabulu i Eurowings (koji daruje svaki put!) :)

  Pratite ovaj događaj sa hashtagom #KaffeeUndKolačBitte

  Otkrij Njemačku uz Vokabulu i Eurowings?

  Vokabula

  Više od njemačkog. Život pun prilika.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje