Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Naučite sve o tehnikama pregovaranja na besplatnom seminaru BusinessAcademy „Napredni pregovori”

Preuzmite sliku

Naučite sve o tehnikama pregovaranja na besplatnom seminaru BusinessAcademy „Napredni pregovori”

Ne posjeduje svako sposobnost da na pravi način pregovara u poslu i da iz toga izvuče najveću korist za sebe ili svoju kompaniju. Tehnike pregovaranja se savladavaju, pa je besplatan seminar koji organizuje BusinessAcademy „Napredni pregovori” pravo mjesto za sve one koji žele da steknu reputaciju iskusnih i „tvrdih” pregovarača, koji kod poslovnih saradnika izazivaju poštovanje.

Seminar se održava u subotu, 17. oktobra, od 9:30 do 12:45 sati, u moderno opremljenim prostorijama BusinessAcademy. Broj mjesta je strogo ograničen, tako da je potrebno da se što prije prijavite ako želite da lično prisustvujete seminaru, dok će za one koji nisu u prilici da uživo prisustvuju biti omogućeno praćenje seminara putem Live streama.

Potrebno je da se svi zainteresovani koji žele da prate seminar prijave OVDJE.

  • Koje su to tehnike pregovaranja najuspješnije i zašto je važno biti dobar pregovarač u poslu?

    Uspješne kompanije kao zastupnike u pregovorima uvijek šalju pregovarače koji uživaju ugled, teško popuštaju, istrajni su u ostvarivanju svojih interesa i znaju kako da dođu do svog cilja. Da bi se došlo u tu fazu, neophodno je savladati sve tehnike naprednog pregovaranja, ali i iskustvo je od velikog značaja. Predavač na seminaru „Napredni pregovori”, Jasmin Kukuljac, tvrdi da su edukacija i praćenje savremenih trendova u poslovanju najvažniji koraci do uspjeha.

    – Početak mog uspona bio je težak, naročito na zahtjevnom tržištu kao što je Bosna i Hercegovina. Ključ uspjeha je u edukacijama koje i danas pohađam, gdje se edukujem u raznim sferama biznisa. Moj savjet poslodavcima i menadžerima ovog doba je da prate trendove te da ne stavljaju edukaciju na troškovnu stranu, jer edukacija i inovacija su dugoročno investirani kapital u uposlenike i budućnost kompanije koju vode ili čiji su vlasnici – tvrdi jedan od najuspješnijih u svom poslu, iskusni profesionalac koji koristi inovativne tehnike u poslovanju, ali i drži treninge iz oblasti prodaje i marketinga, koji trenutno radi kao CEO kompanije Trade up, čiji je i osnivač.

    Jasmin je višestruko nagrađivani poslovni menadžer: dok je radio u kompaniji Nestlé, dvije godine zaredom biran je za najboljeg key account managera. Polaznicima seminara obećava od svega pomalo – od svakodnevnog života i svakodnevnih situacija do pregovora sa HR-om za posao i godišnjih pregovora sa top partnerima.

    – Edukacije su bile ključ moga uspjeha i mislim da, ako svaki polaznik seminara zapamti i iskoristi 20–30% stvari, može očekivati samo napredak u svojoj karijeri. U današnjem svijetu modernog biznisa svaka edukacija u vašem CV-ju nosi dodatne poene prilikom zapošljavanja i uspjeha u vašoj karijeri, ali edukacija koju ste stvarno prošli i naučili nešto, a ne edukacija na koju vas je kompanija poslala, a vi je prespavali – ističe Kukuljac.

    Seminar „Napredni pregovori” obuhvatiće niz zanimljivih tema, pa je on pravo mjesto za direktore, key account managere, referente u pojedinačnim odjelima, ali i za sve one koji žele da steknu znanja i vještine uspješnih, „tvrdih” i cijenjenih predavača, koji znaju kako da ostvare svoj cilj.

  • Jasmin Kukuljac će na seminaru obraditi sljedeće teme: šta su pregovori (definicija);

    4 koraka procesa pregovora; priprema; slučaj (case); igranje uloga (role play), psihološki alati; vrijednosna matrica; zatvaranje ugovora.

    Saznaćete kako upravljati ustupcima, kada ih dati, a kada primiti? Kako iskazati svoje neslaganje, a zadržati dobar odnos? Upoznat ćete načine argumentiranja i uvjeravanja. Naučićete koje su to riječi i rečenice na osnovu kojih upravljamo teškim i agresivnim klijentima. Naučit ćete analizirati motive dobavljača, pregovarati, a ne pogađati se. Moći ćete odrediti vlastitu strategiju i taktiku, kao i onu druge strane. Upoznat ćete zamke i trikove u pregovorima, ali i kako skršiti otpor poslovnog rivala.

    Prijavite se za besplatno učešće na seminaru tako što ćete popuniti ONLINE PRIJAVU i obezbijedite svoje mjesto među odabranima.

    Steknite znanja i vještine najuspješnijih svjetskih menadžera na jednogodišnjem programu BusinessAcademy

    Sve ovo i još mnogo toga više možete savladati na jednogodišnjem Cambridge Business programu, koji je usklađen sa programom Cambridge odjeljenja za međunarodne ispite i koristi njihove resurse. Ovaj vrijedan certifikat, koji je priznat kako kod nas, tako i u inostranstvu, a koji možete steći nakon školovanja, izdvojiće vas u odnosu na konkurenciju na bilo kojem razgovoru za posao.

    Upis u novu generaciju na BusinessAcademy privodi se kraju, ostalo je još malo slobodnih mjesta. Nastavu od ove godine možete pratiti i na tradicionalan način u savremeno opremljenim prostorijama u Sarajevu, ali i online preko Distance Learning platforme, u zavisnosti od toga koji vam način više odgovara. Predavanja počinju uskoro, pa ukoliko želite postati dio generacije 2020/21, sada je najbolje vrijeme da iskoristite snižene cijene do kraja mjeseca i da se upišete. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje