Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon GIPS-a Junuzović preuzeo većinsko vlasništvo i u Litvatransu

Preuzmite sliku

Tender ponuda za preuzimanje Litvatransa Banovići, koji je raspisao Amir Junuzović iz Tuzle uspješno je okončana.

Tender ponudu, koja je raspisana sredinom februara i trajala je mjesec dana, prihvatilo je 15 dioničara sa ukupno 16.055 redovnih dionica, što čini 38,9 posto od ukupnog broja dionica na koje se tender ponuda odnosila.

Budući da je prije tender ponude posjedovao 29,6 dionica u Litvatransu, Junuzović je vlasničko učešće u kompaniji kroz tender ponudu povećao na 68,5 posto.

Junuzović je dionice plaćao po cijeni od 15 KM, što predstvlja nešto više od petine od nominane vrijednosti dionica (74 KM).

Od 1. aprila 2015. godine svi korisnici usluga Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla mogu koristiti vozila i DD Litvatransa Banovići na naznačenoj relaciji na mjesečnoj karti koju su kupili.

Također, korisnici prijevoza DD Litvatrans Banovići od 1. aprila mogu koristiti vozila DD Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla na naznačenoj relaciji na mjesečnoj karti koju su kupili.

Putnici DD GiPS Tuzla koji koriste prevoz u zoni grada mogu od 1. aprila koristiti vozila DD Litvatrans Banovići unutar zone grada (Siporeks-Simin Han). Korisnici prevoza Litvatrans Banovići mogu koristiti vozila GiPS-a Tuzla na svim relacijama unutar zone grada (Siporeks-Simin Han). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,