Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon donacija bolnicama u Sarajevu, Tuzli i Goraždu: NLB Banka donirala bolnice u Mostaru i Zenici

Preuzmite sliku

Nakon donacija UKC Tuzla i UKC Sarajevo za nabavku sanitetskog materijala u cilju prevencije širenja koronavirusa, NLB Banka d.d. Sarajevo odlučila je pružiti pomoć i bolnicama u Mostaru i Zenici.

Osim ovih donacija namijenjenih za nabavku neophodne opreme za liječenje građana BiH, NLB Banka je nedavno i Kantonalnoj bolnici u Goraždu donirala hemodijalizni aparat za uspostavu hemodijaliznog centra za pacijente ovog kantona.

„Svjesni smo teške situacije koja je pogodila ne samo BiH, nego i čitav svijet i stoga želimo da u ovim trenucima, pomognemo tamo gdje je pomoć najpotrebnija, a smatramo da je to trenutno naš sistem zdravstvene zaštite. Nabavka materijala u svrhu prevencije širenja koronavirusa u ovom trenutku je neophodna zdravstvenim ustanovama širom BiH i nadamo se da će im naša donacija biti od pomoći. Od početka godine izdvojili smo preko 60.000 KM za podršku zdravstvu, a planiramo i dalje izdvajati značajna sredstva“, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

Kao društveno odgovorna institucija, NLB Banka uvažava potrebe zajednice u kojoj živi i djeluje, te svojim doprinosom nastoji podržati projekte od opšteg dobra.

NLB Banka poziva i druge kompanije u BiH da pomognu onima kojima je pomoć u ovim okolnostima najpotrebnija, a sve građane poziva da poštuju mjere zabrane i ostanu kod kuće, kako bi se svi što prije vratili u normalan život. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,