Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon četiri godine Ida orange je ponovo na policama Binga (FOTO)

Preuzmite sliku

Nedavno je u rad puštena nova mašina za proizvodnju praškastog deterdženta, a već danas je krenula prva isporuka Ide prema Bingu.

Nakon finansiranja sirovina za proizvodnju deterdženta za suđe 3De i deterdženta za veš Tenza, Bingo je finansirao i sirovinu za 50t Ide.

Nakon četiri godine Ida orange je ponovo na policama Binga. Finansirali smo prvih 50 tona i ovoga ne bi bilo da naši kupci nisu prepoznali kvalitet Ditinih proizvoda koji su ranije plasirani. 3De i Tenzo su ostvarili zavidan share na tržištu, ali i ostali proizvodi iz Ditinog portfolija su našli put do naših domaćinstava. I sada očekujemo podršku naših kupaca kako bi ovaj deterdžent opstao na tržištu. Obzirom da se radi po staroj recepturi, a cijena je zaista prihvatljiva, sigurni smo da će kupci biti zadovoljni.”, istakla je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Generalni dogovor nas radnika u Diti jeste da se zadrže sve stare recepture naših proizvoda i da se vrati kvalitet kakav je bio kada smo radili po licenci iz Genove. Nama je najbitnije da se kupac ponovo vrati i da kupi naš proizvod. Prvi put će ga kupiti iz patriotskih razloga tj. zato što je domaći, a drugi put će se odlučiti za kupovinu i nastavit će kupovati samo ako je kvalitetan.“ rekao je Nedžad Gavranović, šef prodaje u Diti.

Emina Busuladžić, jedna od uposlenica u proizvodnji ali i članica vijeća povjerilaca, također je došla u Bingo i propratila ovo lansiranje dobre stare Ide na tržište: „Ispunilo se ono o čemu smo uporno govorili: da možemo da radimo i da radimo. Još jedan naš proizvod je izašao na tržište, naša poznata Ida, proizvod pristupačan većini naših građana. Ida ima svoj kvalitet i prepoznatljiv miris. Idemo dalje u osvajanje tržišta. Znači Dita polako ali sigurno oživljava. Naša fabrika sada vrijedi mnogo više nego prošle godine i naći ćemo rješenje koje radnicima najviše odgovara.“.

Da su Idu željno iščekivali i naši kupci, posvjedočila je i Esma Jašarević, penzionerka koja je danas bila prvi kupac Ide:

Idu sam uvijek kupovala. Bila je dobra i bila je najjeftinija. Mi penzioneri ne možemo kupovati skupe deterdžente za veš. Cijena ovog Ditinog proizvoda je dosta pristupačna. Odjeću pere odlično, a u vrijeme dok je bila dostupna na tržištu nisam imala nikakvih problema sa njom. Ne mogu vam opisati koliko mi je drago što je imam priliku ponovo kupovati“.

U toku dana Ida Orange će biti dostupna i ostalim Bingovim poslovnicima na području Tuzlanskog kantona, a u narednim danima uslijedit će i isporuka širom Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,