Subota, 23. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najviše trošio ministar Mitrović: Za poklone i ugostiteljske usluge 57.000 KM

Preuzmite sliku

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine je od 1. jauara prošle godine do 15. septembra ove godine potrošilo oko 57.000 KM na ime reprezentacije, odnosno plaćanja poklona, ugostiteljskih usluga zbog sastanaka, ručkova…

Potrošeni iznos u okviru je maksimalno dozvoljenih.

Međutim nas je interesiralo ko je sve pojedinačno, tačno kada, gdje, u kojem objektu, u koje svrhe i u kojim pojedinačnim iznosima imao troškove u vezi s reprezentacijom i korištenjem biznis kartica.

Nije nam odgovoreno.

Najviše troškova imao je ministar Vojin Mitrović, 31.500 KM, i to mahom na eksternu reprezentaciju koja znači izvan institucija.

Zamjenik ministra Nedžad Branković je potrošio 5.200 KM, sekretar Ministarstva 930 KM, direktor Regulatornog odbora željeznica BiH 7.900 KM, šef kabineta ministra 2.660 KM, šef kabineta zamjenika ministra 870 KM, četiri pomoćnika ministra ukupno skoro 5.000 KM, glavni inspektor 1.700 KM, rukovodilac jedinice za internu reviziju skoro 1.200 KM.

 • U odgovoru nije navedeno gdje su nastali ovi troškovi i tačno zbog čega.

  Poslovnu karticu za plaćanje troškova reprezentacije od 1. januara 2020. do 15. septembra ove godine koristio je ministar Mitrović i preko nje potrošio 4.248 KM, te zamjenik ministra Branković koji je preko biznis kartice imao 2.183 KM troškova.

  Nije precizirano gdje su nastali troškovi i u koje svrhe.

  Pitanja o korištenju biznis kartice uputili smo svim ministarstvima i Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH nakon što su državni revizori ukazali na neke nepravilnosti u vezi s korištenjem novca namijenjenog za reprezentaciju. (Faktor)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,