Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najviše bh. brzorastućih kompanija u sektoru trgovine

Preuzmite sliku

Na promociji novog projekta Poslovnih novina “Brzorastuće kompanije u BiH i regiji” koja je održana danas u Sarajevu, istaknuto je da je većina bh. brzorastućih kompanija u sektoru trgovine.

Glavna i odgovorna urednica Poslovnih novina Alena Ahmetspahić-Fočo istakla je da je cilj projekta da kroz kampanju promovira rad kompanija koje su u tri uzastopne godine povećale rezultate poslovanja.

– U specijalnoj publikaciji Poslovnih novina objavit ćemo i po 100 najvećih brzorastućih iz zemalja regiona. Podaci su već sumirani i tih 500 brzorastućih u regionu zapošljavalo je 2016. više od 200.000 radnika, a ostvarile su ukupan prihod od gotovo 29 milijardi KM – rekla je Ahmetspahić-Fočo.

Direktor Poslovnih novina d.o.o. Sarajevo i izvršni direktor kompanije LRC Emil Kučković naveo je da je LRC vodeća bonitetna agencija u Bosni i Hercegovini, te da im je saradnja sa Poslovnim novinama omogućila da na jednostavan i razumljiv način plasiraju poslovne informacije radi uvida u pozitivne trendove na tržištima.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić precizirao je da brzorastućih kompanija u Bosni Hercegovini za sada ima 667, te da se nada da će ih iz godine u godinu biti više.

– Novi projekt Poslovnih novina, koji Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine podržava, od velikog je značaja posebno s aspekta promocije brzorastućih kompanija za koje, nažalost, javnost u Bosni i Hercegovini malo zna, a izuzetno su značajne kao faktor ekonomskog razvoja – kazao je Egrlić.

Osim projekta “Brzorastuće kompanije u Bosni i Hercegovini i regiji”, Poslovne novine su početak ove godine obilježile i izlaskom na tržište regije, te će u maju u Podgorici realizirati i projekt “100 najvećih u Crnoj Gori”. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,