Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Svjetski dan hrane Menprom donirao pakete pomoći za najugroženije kategorije stanovništva

Preuzmite sliku

Svake godine 16. Oktobra u više od 150 zemalja cijelog svijeta obilježava se Svjetski dan hrane.

Na taj dan 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda osnovana je Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) sa ciljem da se pojača svijest javnosti o problemu nedostatka hrane u svijetu te ojača solidarnost zemalja u borbi protiv gladi, pothranjenosti i siromaštva.

“Trenutna globalna zdravstvena kriza izazvana pandemijom COVID-19 ukazala nam je da je vrijeme za razmišljanje o stvarima koje istinski cijenimo, kao i o našim temeljnim potrebama. Ovo neizvjesno razdoblje potaknulo je mnoge da obnove zahvalnost za hranu koju neki uzimaju zdravo za gotovo, dok je drugima uskraćena. U želji da obilježimo ovaj dan, pružimo ruku solidarnosti i učinimo bolje i više za našu lokalnu zajednicu, donirali smo 50 paketa pomoći sa Menprom proizvodima za najugroženije kategorije stanovništva. U tome su nam pomogli i naši vrijedni zaposlenici koji su donirane pakete direktno uručili onima kojima je pomoć najpotrebnija, svojim sugrađanima, komšijama i poznanicima.” navode iz Menproma.

Kao i u brojnim situacijama ranije, pomoć koju Menprom pruža najranjivijim sugrađanima nije samo pomoć u hrani već i poruka da nisu sami.

Hrana je ljubav, zato je dijelimo sa svima, posebno danas.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,