Četvrtak, 6. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Slovenija: Na “MOS-u” se predstavilo 27 poslovnih subjekata s područja TK-a

Uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona i resornih ministarstava te Obrtničke komore TK na 48. Međunarodnom sajmu obrta “MOS”, koji je održan u slovenačkom Celju od 9. do 12. septembra 2015. godine, predstavilo se i 27 poslovnih subjekata s područja Tuzlanskog kantona svojim proizvodima i uslugama.

 • na-mos-u-se-predstavilo-27-poslovnih-subjekata-s-podrucja-tk-a0_2015_09_14
 • U pratnji obrtnika u Celje su putovala tri ministra iz Vlade TK: Danijela Simić, ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak, Nermin Hodžić, ministar razvoja i poduzetništva i Srđan Mićanović, ministar industrije, energetike i rudarstva.

  Kao sastavni dio aranžmana bili su upriličeni i B2B susreti (business to business) sa poslovnim partnerima iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke i Austrije.

 • na-mos-u-se-predstavilo-27-poslovnih-subjekata-s-podrucja-tk-a1_2015_09_14
 • Bila je to prilika za razgovor i razmjenu mišljenja i iskustava sa predstavnicima obrtničkih komora Slovenije i Hrvatske, te razgovor sa obrtnicima i upoznavanje se sa njihovim planovima, projektima i problemima.

  Značajna pažnja posvećena je evropskim projektima i modalitetima jačanja kapaciteta domaćih privrednika da sudjeluju u tim projektima.

  Poziv da učestvuju na sajmu MOS Celje 2015. dobilo je 10.500 registrovanih obrtnika sa područja Tuzlanskog kantona. Polovinu troškova osigurali su Vlada TK i Obrtnička komora. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,