Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Američkom univerzitetu 23 kompanije predstavile svoje potrebe studentima na tradicionalnom Job Fair-u (FOTO)

Preuzmite sliku

U petak 26. maja na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini održan je tradicionalni sajam poslova, Job Fair 2017. Sajam je organizovao Centar za razvoj karijere, prvenstveno za studente treće i četvrte godine, kako bi studentima pružio priliku da se predstave potencijalnim poslodavcima.

Na sajmu su učestvovale 23 kompanije među kojima su NLB Banka, ProCredit Bank, Sberbank BH, UniCredit Bank, ASA Osiguranje, AtlantBH, Austrofon, Comtrade, Infobip, Mistral Technologies, Symphony, Zira, Automatic servis, GO-DA, Megamix, Penny Plus, Sisecam Soda Lukavac, Standard Furniture Factory, HR PRO Solutions, Kolektiv (Posao.ba), SOS Dječija Sela BiH (Program za mlade YES Centar), AIESEC BiH, Inkubator društvenih inovacija “MUNJA”.

  • Job Fair je pored klasične prezentacije poslodavcima pružio priliku i da obave “blitz” intervjue sa zainteresovanim studentima, kao i da učestvuju u panel diskusiji na kojoj se razgovaralo o trenutnim potrebama tržišta rada.

    Studenti su iskazali veliko interesovanje za ovogodišnji Job Fair i na kraju bili veoma zadovoljni predstavljenim poslodavcima.

    “Job Fair je jedno jako pozitivno dešavanje na univerzitetu, jer nudi priliku nama studentima da razgovaramo sa velikim kompanijama u Bosni i Hercegovini. Ovaj sajam poslova pruža nam priliku da i sami vidimo kako se ponašamo sa ljudima koji će nama ponuditi poslovne ponude, i samim tim to je velika stvar za studente treće i četvrte godine AUBiH-a.”, poručio je Adrijan Krstović, student 4. godine Američke škole ekonomije.

    Praksa upoznavanja studenata sa potencijalnim poslodavcima redovan je dio akademske godine na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini, koja se ogleda kroz organizaciju sajma poslova ali i raznih radionica na kojima učestvuju uspješne kompanije iz bh. privrede.

    “Job Fair je jedinstvena prilika za studente 3. i 4. godine, u potrazi za poslom i novim poznanstvima. Američki Univerzitet daje veliku podršku studentima, te se zalaže za njih u potrazi za poslom i njihovim daljnjim angažmanom, što tokom studiranja, tako i nakon istog. Pored toga što nude kvalitetno obrazovanje, velika su poveznica između studenata i bh. tržišta, što je veliki plus za mlade i njihov napredak. “, kazao je Adnan Tiganj, student 4. godine Američke škole modernih umjetnosti.

    Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini već 12 godina radi i provodi reforme obrazovanja fokusirane na unaprijeđenje korisnog znanja njegovih studenata i društva u cjelini. Diplome i certifikate do sada je dobilo više od 3.000 studenata, koji trenutno rade u najprestižnijim domaćim, ali i globalnim kompanijama i institucijama poput Google, Microsoft, P&G, Facebook, Evropska centralna banka, Deutsche Bank, u mnogim državnim institucijama, itd.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,