Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na aerodromima u FBiH promet putnika veći 2,4 posto

Preuzmite sliku

Na aerodromima u Federaciji BiH u drugom kvartalu ove godine, u periodu od aprila do juna, promet aviona u odnosu na isti period 2018. godine bio je manji za 0,5 posto.

Istovremeno, promet putnika na aerodromima u Federaciji BiH u drugom kvartalu ove godine bio je veći za 6,7 posto u odnosu na isti period prošle godine

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, promet tereta na aerodromima u Federaciji BiH u periodu april – juni ove godine bio je manji za 0,6 posto u odnosu na isti period 2018. godine

U prvom polugodištu u Federaciji BiH registrirana su 6.764 leta što je 3,9 posto manje nego u istom periodu prošle godine.

U prvom polugodištu na aerodromima u Federaciji BiH registrirano je 732.606 putnika,  što je za 2,4 posto više u odnosu na prvo polugodište 2018. godine.

U prvih šest mjeseci ove godine promet tereta na aerodromima u FBiH iznosio je 882 tone, što je 17,3 posto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Promet aviona na aerodromima obuhvata broj operacija slijetanja i polijetanja na posmatranim aerodromima domaćih i stranih aviona i odnosi se samo na usluge komercijalnih letova. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,