Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

M:tel poziva studente da se prijave na program prakse

Preuzmite sliku

Kompanija M:tel pozivala je studente fakulteta ETF Banjaluka, ETF Istočno Sarajevo, FET Tuzla, PMF Banjaluka ili FTN Novi Sad da se prijave na program prakse koju uspješno realizira godinama unazad.

Stručna praksa je organizirana tako da studenti, nakon što izaberu ponuđenu oblast ili temu iz aktuelnog programa prakse, sve vrijeme trajanja prakse imaju podršku i mentorstvo stručnjaka iz kompanije, onda kada to studentima treba, te na kraju i mogućnost da postanu važne karike razvoja kompanije, kao njezini zaposleni.

Tijekom prakse studenti rade na suvremenim telekomunikacionim sistemima i informacijskim tehnologijama te stiču neprocjenjivo iskustvo rada u velikom i kompleksnom sistemu kakav je m:tel.

U samo zadnje četiri godine, program stručne prakse u m:tel-u je završilo više od 100 studenata spomenutih fakulteta, a značajan broj tih praktikanata je nakon prakse započeo i svoju karijeru u kompaniji.

Kompanija m:tel pozvala je studente fakulteta ETF Banjaluka, ETF Istočno Sarajevo, FET Tuzla, PMF Banjaluka ili FTN Novi Sad, da se prijave za praksu, a to mogu učiniti putem mail adrese praksa@mtel.ba.

Informacije o praksi u kompaniji m:tel, kao i spisak oblasti za praksu u 2022. godini, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu kompanije www.mtel.ba, u dijelu Karijera, sekcija Stipendije i praksa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,