Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mozzart donirao tonu hrane javnoj kuhinji „Mozaik prijateljstva“

Preuzmite sliku

U paketima su osnovne životne namirnice od kojih će ovom udruženju pripremati obroke za stotine korisnika narednih mjesec dana

Lider u igrama na sreću je uoči praznika doneo odluku da pomogne korisnike javne kuhinje „Mozaik prijateljstva“ u Banjaluci. Kompanija Mozzart donirala je njihovim korisnicima više od tonu hrane. U paketimakoji su stigli na adresu ovog humanitarnog udruženja su osnovne životne namirnice od kojih će pripremati obroke za stotine korisnika narednih mjesec dana.

-Veoma smo zahvalni na ovoj donaciji i mnogo nam znači jer ćemo od ove količine namirnica moći da pravimo svakodnevno obroke za nekoliko stotina sugrađana i to narednih mjesec dana. Sve to ne bi bilo moguće da nema humanih kompanija, kakva je Mozzart- kaže predsjednik Udruženja „Mozaik prijateljstva“, Miroslav Subašić.

On dodaje da im je, u prosjeku, samo za pripremanje jednog ručka za sve građane koji se tu hrane potrebno oko 500 maraka dnevno. Tokom prazničnih dana dešava se da podijele i do 700 obroka po danu. Zbog toga im svaka pomoć u hrani ili novcu mnogo znači, pa pozivaju i druge kompanije da se ugledaju na humani gest Mozzarta.

  • Iz ove kompanije poručuju da su se sa zadovoljstvom odlučili da pomognu rad ove javne kuhinje. Cilj je da nijedan građanin, koji je u stanju potrebe, ne bude bez obroka tokom predstojećih praznika.

    -U decembru, mjesecu humanosti i darivanja, odlučili smo da pomognemo rad javne kuhinje „Mozaik prijateljstva“. S obzirom na to da smo u proteklom periodu primjetili da imaju povećan broj korisnika, obezbijedili smo količinu hrane koja je dovoljna za pripremu obroka za mjesec dana za sve naše sugrađane koji tu dolaze po obrok – kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart, Selma Salkanović.

  • Donacija „Mozaiku prijateljstva“ bila je samo jedna u nizu koju je kompanija Mozzart realizovala u godini na izmaku. Tokom 2020. godine donirali su stotine hiljada maraka i pakete pomoći brojnim udruženjima, organizacijama i pojedincima kojima je bila neophodna pomoć. S obzirom na to da je u ovoj godini svijet je zadesila pandemija virusa korona, najveći dio sredstava-oko 162.000 maraka, bio je usmjeren zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

    Iako je bilomanjetakmičenja i manifestacija, nisuprestali da podržavaju sport krozsponzorstvabrojnihklubova. Svoje društveno korisne aktivnosti planiraju da nastave i u idućoj godini uz poruku da u igri na humanost svi pobjeđuju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,