Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Montažne kućice rekordno su se prodavale u vrijeme pandemije, a trend se nastavlja: ‘Cijene rastu ali i zanimanje kupaca’

Preuzmite sliku

Prije pandemije montažne kuće koštale su oko 18 hiljada maraka, a sada im je cijena od 24 do 30 hiljada KM. Mnogo toga je poskupjelo u odnosu na to razdoblje, tako da smo i mi morali podići cijene. Međutim, smatram kako su i proizvodi koji su danas u kućama još kvalitetniji – priča za Večernji.ba radnik firme iz BiH koja se bavi proizvodnjom i prodajom montažnih kuća. 

– Prije svega, naši građevinari su profesionalci i dugo su u ovom poslu. Mnogo je radnika koji više ne mogu raditi visoke objekte, zgrade i kuće s više spratova, onda se pridružuju našem timu i rade fantastične stvari. Također, naši će arhitekti potpuno besplatno kreirati idejni projekt za vas ili vas savjetovati prema vašem projektu. Smatramo da je ovo budućnost i da će ovakvih kuća u idućem razdoblju biti sve više. Moramo naglasiti da u vremenu pandemije imamo rekordnu prodaju zato što oživljavaju sela, ona uz bilo kakva jezera ili rijeke, na nekim samotnim područjima – priča sagovornik.

Pitamo ga i koliko je potrebno da projekt bude završen.

Mjesec do tri, ovisno o tome kakvu kuću odaberete. Na kraju imate objekt u kojem su završeni svi radovi – od molerskih do elektromontažnih. Također, naši stručnjaci će postaviti laminat, pločice, instalirati sanitariju. Praktički imate gotov dom koji ćete platiti manje nego klasičnu kuću, a dugoročno ste u svom domu – ističe za Vecernji.ba radnik firme koja se bavi izradom montažnih kuća, a koja daje i popuste ako je riječ o nekoj većoj kući, iznad 100 kvadrata.

Vrijedi istaknuti i da je u BiH zbog količine i kvalitete drva cijena niža nego u drugim zemljama. Primjera radi, u Hrvatskoj po kvadratu stoje i do 600 eura.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,