Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mobilna plaćanja jednostavna kao 1, 2, 3

Preuzmite sliku

Napredovanje tehnologije iznjedrilo je mnoštvo korisnih uređaja bez kojih je svakodnevni život nezamisliv. Jedan takav uređaj je zasigurno i mobilni telefon koji nam omogućava na prvom mjestu komunikaciju sa najmilijim, bilježenje neprocjenjivih momenata i iskustava kroz fotografije i video zapise, ali i pravljenje agendi, čuvanje informacija i još mnogo toga.

Pomoću pametnog telefona danas je moguće uraditi skoro sve, a njihovo sve veće prilagođavanje našim ličnim potrebama uveliko im povećava vrijednost, te postajemo izuzetno privrženi ovim savremenim pomagačima.

Mobilni telefoni obogaćuju naš svijet, ali kako tehnologija napreduje ovi pametni uređaji sada nam mogu i uljepšati iskustvo kupovine, učiniti ga još bržim, jednostavnijim i veoma sigurnim. Kako? Odgovor je – uz aplikaciju mobilnog novčanika, koji omogućava savremeno i bezbjedno beskontaktno plaćanje tokom kupovine na fizičkim lokacijama.

Šta je potrebno kako biste i vi mogli da koristite mobilni novčanik? Odgovor je jednostavan kao 1, 2, 3:

1. Imate platnu karticu banke koja je omogućila mobilna plaćanja.

2. Instalirajte aplikaciju mobilnog novčanika banke na svoj telefon.

3. Unesite podatke sa fizičke kartice u aplikaciju koja će, zahvaljujući naprednim tehnologijama tokenizacije, biti pretvorena u zamjensku digitalnu karticu.

  • Plaćanja na fizičkim lokacijama se obavljaju veoma lako – sve što treba da uradite je da prislonite mobilni telefon na POS terminal dok je na telefonu otvorena aplikacija mobilnog novčanika. Plaćanje potvrđujete tako što ćete ukucati kod (za otključavanje telefona) ili skenirati otisak prsta ili svoje lice na telefonu. I to je sve – čim POS terminal zatreperi zelenim svjetlom, a na ekranu telefona pojavi se znak štrihirano ü, vaše plaćanje je obavljeno jednostavno, brzo i sigurno.

    Na gotovinu ste počeli zaboravljati, a od sada vam ni fizički novčanik i kartice neće biti neophodni ukoliko ste krenuli u nabavku hrane, odjeće ili ako trebate platiti račune. Bez obzira gdje i u koju svrhu vršite plaćanje – vaš novac vam je uvijek na dohvat ruke, siguran i sigurno digitalizovan, te možete upravljati njime sa vašeg pametnog uređaja.

  • Prednost plaćanja mobilnim novčanikom je ta što mobilni telefon uvijek ostaje u vašim rukama, te možete lako pratiti troškove i štediti svoje vrijeme a do kraja novembra, štedite i vaš novac. U sklopu kampanje koja traje do kraja novembra, ukoliko napravite makar tri transakcije iz mobilnog novčanika povezanog sa Mastercard karticom vaše banke u zbirnom iznosu od najmanje 20 KM, Mastercard vam vraća 4 KM na račun povezan sa Mastercard karticom. Ova opcija je dostupna za Android mobilne novčanike UniCredit Banke Mostar, UniCredit Banke Banja Luka, Raiffeisen Banke i NLB Banke Sarajevo. Svaki korisnik ima pravo da ovaj benefit iskoristi jednom tokom trajanja promotivnog perioda, a povrat sredstava biće realizovan u roku od 15 dana od trećeg korištenja usluge.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje