Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi bh poduzetnik Ismar Lačević razvio digitalnu biznis karticu

Preuzmite sliku

 Ismar Lačević mladi je preduzetnik iz Bosne i Hercegovine, koji je razvio digitalnu biznis karticu pod nazivom Adam, kao zamjenu tradicionalnoj štampanoj biznis kartici.

Adam predstavlja više od same digitalne kartice, odnosno nudi kompletno digitalno rješenje principa razmjene biznis kartica. Fizička kopija kartice uopće nije potrebna, te se sve biznis kartice drugih osoba direktno spašavaju u aplikaciju, saopćeno je iz Instituta za razvoj mladih KULT.

Lačević ističe da je pored inovativnosti Adam kartice, njena prednost i u ekološkom uticaju, odnosno korištenje elektronske kartice direktno utiče na smanjenje korištenja papirnih kartica.

Adam je proizvod koji nije ograničen na jedno područje, odnosno može se koristiti globalno. Osim toga, jedan od primarnih fokusa daljnjeg razvoja funkcionalnosti Adam kartice jeste umrežavanje više kartica u jednu, kao što su kartice za parkiranje, kartice lojalnosti, kartice za ulaz u objekte.

Institut za razvoj mladih KULT zajednički sa Ambasadom Kraljevine Švedske u BiH finansijski podržava razvoj Adam kartice i njeno plasiranje na tržište, koje se očekuje u narednih mjesec dana.

– Podrškom Instituta uklonjene su sve prepreke za inicijalno plasiranje aplikacije na tržište, odnosno ubrzani su koraci da Adam biznis kartica konačno postane dostupna zainteresiranim kupcima, bilo da su to pojedinci ili poslovni subjekti – izjavio je Lačević.

Više informacija o Adam kartici na: www.projectadam.io (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje