Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ministar Begić posjetio mliječnu industriju u Gradačcu

Preuzmite sliku

Zajedničkim angažmanom do većih količina mlijeka na tržištu.

Kako bi dobio potpunu sliku kada je u pitanju proizvodnja mlijeka ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Emir Begić posjetio je „Mliječnu industriju 99“ d.o.o. u Gradačcu. Nakon iskustava koje su sa njim podijelili vlasnici farmi muznih krava resorni mnistar posjetio je domaću mljekaru koja otkupljuje značajne količine mlijeka od poljoprivrednih proizvođača sa TK.

„Došli smo da vidimo na koji način rade i koliko su oni opterećeni situacijom zajedno sa našim poljoprivrednim proizvođačima i da im još jednom ukažemo na potrebu da i oni, na neki način, imaju u vidu i probleme sa kojima se susreću poljoprivredni proizvođači. Ako te probleme ne riješimo svi zajedno, danas-sutra će se i mljekara naći u istim ovim problemima“, kazao je ministar Begić.

Uvidjevši da najmodernija mljekara u BiH ima veći kapacitet kada je u pitanju prerada mlijeka, ministar Begić je naglasio da će se Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TKu narednom periodu maksimalno angažovati zajedno sa poljoprivrednim proizvođačima kako bi se povećala proizvodnja sirovog mlijeka na području TK.

„Potrebno je da ova i sve druge mljekare na području TK maksimalno iskoriste svoje kapacitete, budući da već imaju svoje mjesto na tržištu a sigurno je da mogu plasirati mnogo veće količine mlijeka, kazao je ministar Begić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje