Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milica Marković “hitno” od Vijeća ministara BiH traži 50.000 KM za novu limuzinu?!

Preuzmite sliku

Odluka koju je Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA), na čijem čelu je kadar SNSD-a Milica Marković, pripremila Vijeću ministara BiH za usvajanje pomalo je za rubriku „vjerovali ili ne“.

Kako saznaje Fokus.ba, FIPA je sačinila odluku koju treba potpisati predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija (SNSD) o izdvajanju 50.000 KM iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH za nabavku službenog vozila?!

Naime, u odluci koja je u proceduri, stoji kako su za realizaciju ove odluke zaduženi Agencija i Ministarstvo finansija i trezora BiH. Ne treba sumnjati da će ova odluka biti realizirana.

  • Faksimil Prijedloga odluke o nabavci limuzine od 50.000

    Potrebno je naglasiti da se, prema članu 17. Zakona o finansiranju institucija BiH, sredstva tekuće rezerve mogu isključivo koristiti za finansiranje hitnih i vanrednih izdataka i programe koji nisu uvršteni u budžet, finansiranje troškova međunarodnih sporova i arbitraža, finansiranje novih institucija Bosne i Hercegovine koje tokom fiskalne godine steknu status budžetskog korisnika, te grantove neprofitnim organizacijama.

    Međutim, ništa od nabrojanog članu 17. ovog zakona ne opravdava nabavku limuzine vrijedne čak 50.000 KM.

    Inače, Milica Marković bila je dugogodišnja zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Prvi put je za v.d. direktoricu Agencije za unapređenje javnih investicija u BiH odlukom Vijeća ministara BiH imenovana u maju 2020. godine.

    U februaru 2021. godine od Vijeća ministara BiH je dobila puni mandat.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje