Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mesna industrija “Menprom” još jednom potvrđena kao lider mesne industrije i regionlanog tržišta (FOTO)

Preuzmite sliku

Mesna industrija „Menprom“ se i sa 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu vratila bogatija za velika priznanja za kvalitet svojih proizvoda.

Naime, u sklopu ocjenjivanja kvaliteta proizvoda, koje je obavila stručna komisija Novosadskog sajma, u Kategoriji: Meso i proizvodi od mesa, „Menprom“ je za 5 proizvoda iz brenda „Premi“, osvojio za proizvode:

– Pureća prsa dimljena „Premi“ – veliku Zlatna medalja,
– Pileća prsa dimljena „Premi“ – velika Zlatna medalja,
– Goveđi pršut „Premi“- velika Zlatna medalja,
– Goveđa pikant kobasica „Premi“- Zlatna medalja i
– Bosanski sudžuk „Premi“ – velika Zlatna medalja, a Bosanski sudžuk ponio je i laskavu titulu i posebnu nagradu za šampiona grupe.

  • Još jedno posebno priznanje za Mesnu industriju „Menprom“ stiglo je u vidu Povelje Novosadskog sajma za vrhunski kvalitet ocijenjenih proizvoda.
    Iz „Menproma“, uspješne mesne industrije koja ponajbolje reprezentuje uspjehe bh. prehrambene industrije ne kriju svoje zadovoljstvo osvojenim priznanjima, te ističu da dugogodišnji predani rad u svim segmentima poslovanja uvijek prepoznaju i vjerni konzumenti ali i struka.

    „Kvalitet naših proizvoda je uvijek bio imperativ Mesne industrije „Menprom“, i nikada kroz dugogodišnje poslovanje naše Kompanije nismo dozvolili da pravimo kompromis kada je kvalitet i sigurnost naših proizvoda u pitanju. Pureća i Pileća dimljena prsa „Premi“ su proizvodi koje smo lansirali prije nepunih 6 mjeseci na naše tržište, kao premium proizvode, bez glutena, bez aditiva, bez soje, bez vještačkih boja i sa samo 2 % masnoće, i naši kupci su odmah prepoznali njihov kvalitet i reagirali jako dobro i na ukus ali i na pakovanje i cijenu. Sada smo dobili i zvaničnu potvrdu struke da smo zaista napravili vrhunski proizvod“, kazao je, između ostalog, Alija Šehović direktor proizvodnje prilikom uručenja priznanja na Novosadskom sajmu.

    Inače, Bosna i Hercegovina, zemlja partner je ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, jednog od najrespektabilnijh sajmova ove vrste, a ostvarena prizanja poput „Menpromovih“ na najbolji način oslikavaju sve potencijale i proizvode na kojima nam mogu pozavidjeti i svjetski brendovi.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje