Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Meggle BiH: Snaga domaće proizvodnje sada je važnija nego ikad

Preuzmite sliku

Kompanija Meggle BiH je prije više od 20 godina započela sa proizvodnjom i distribucijom mliječnih proizvoda u Bosni i Hercegovini, koji i danas spadaju u grupu najomiljenijih i najkorištenijih domaćih brendova u našoj zemlji. 

Kako po kvaliteti svoje domaće proizvodnje, Meggle se na tržištu ističe i po brojnim društveno odgovornim aktivnostima, investicijama i ulaganjima u jačanje lokalne privrede. Kroz niz različitih situacija pokazala je da brine o svojim potrošačima, uposlenicima i saradnicima, kao i generalnom prosperitetu bh. tržišta.

Sada, u vrijeme globalne pandemije Korona virusa, Meggle se još jednom iskazuje kao pouzdana domaća firma, koja uredno održava svoju proizvodnju i distribuciju i svakog dana snabdijeva markete sa svježim mliječnim proizvodima, ali pomaže i podržava one koji se na “prvoj liniji” bore protiv korone.

“Naše uposlenike smo blagovremeno educirali o načinima rada u vanrednim uvjetima, obezbijedili zaštitnu opremu i omogućili rad u smjenama ili od kuće. Stepen dezinfekcije i sterilizacije u svim našim objektima i vozilima je na najvišem nivou, tome zaista posvećujemo ogromnu pažnju. Sa druge strane, iako je sada rad svima otežan, zaista se trudimo da naši radnici to ne osjete, barem kada su u pitanju njihove mjesečne naknade i svi doprinosi, jer bez njihovog zalaganja Meggle prozvodi ne bi redovno stizali do polica i potrošača. Generalno smatramo da je snaga domaće proizvodnje i povjerenje naših partnera i kupaca sada jako važno, jer ulaganjem u domaće pravimo put ka bržem i dugoročnijem prevazilaženju ekonomske krize”, poručili su iz kompanije.

Meggle Svježi mliječni proizvodi dostupni su u svim prodavnicama hrane u BiH. Proizvedeni u  Bosni i Hercegovini, uvijek svježi i cjenovno pristupačni, kako kažu iz Meggle-a, i dalje će biti na raspolaganju svim bh. građanima. Podsjećamo, ova kompanija je nedavno uručila donaciju u svojim proizvodima vrijednu 100.000 KM bolnicama i medicinskom osoblju širom BiH čime su još jednom pokazali svoju brigu i posvećenost loklanoj zajednici.

“Sada još više trebamo njegovati zajedništvo i podržavati jedni druge. Naša želja je da iz ove situacije svi izađemo još jači, stabilniji i samoodrživiji, zato pozivamo građane na još malo strpljenja i poštivanja preventivnih mjera kako bi se vanredno stanje što prije okončalo”, poruka je iz Meggle-a. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,