Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

MAZA u vrtićima širom Bosne i Hercegovine (FOTO)

Preuzmite sliku

Uz igru, muzikoterapiju, bojanke i nagradne igre, najpopularniji domaći kremni namaz MAZA, počeo je prošle sedmice s realizacijom edukacijskog i društveno korisnog projekta u 32 vrtića širom Bosne i Hercegovine.

Prošle sedmice radionica je održana u «Javnoj ustanovi za zaštitu djece i omladine Pazarić», prilikom koje je donirana tromjesečna zaliha MAZE. Učenje uz igru i pjesmu, te donacija MAZE upriličena je i u Banja Luci u vrtiću “Maslačak”.

“Igramo se, učimo i družimo sa ovom divnom djecom, a sve na kraju zasladimo MAZOM i palačinkama, uz vrijedne poklone. Ovo je jedno zaista sjajno iskustvo. Mališani su dobili MAZA bojanke i bojice, tako da su na interaktivnim radionicama bojenja i crtanja dali svoj doprinos u realizaciji projekta. Posebno raduje što nam je pružena prilika da se igramo i družimo sa djecom koja imaju teškoće u razvoju. Pri tome koristimo metodologiju muzikoterapije, koja se uspješno primjenjuje za aktivaciju i uključenje djece sa teškoćama u razvoju. Ovim putem se zahvaljujemo svim vrtićima na angažmanu u realizaciji ovog projekta i nadamo se da ćemo na ovaj način potaknuti i druge na slične aktivnosti”, izjavio je Ismar Borčak brend menadžer za Mazu u kompaniji AC Food.

Projekat obuhvata vrtiće u Sarajevu, Zenici, Banja Luci, Mostaru, Bijeljini, Prijedoru, Konjicu, Pazariću i Tuzli.

MAZA je premium kremni namaz od lješnjaka, inovativnih i kvalitetnih sastojaka sa visokim procentom lješnjaka, manje šećera i bez palminog ulja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje