Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Aerodrom Tuzla postaje baza Wizz Aira: Nova radna mjesta, nove destinacije, 21 let sedmično (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na današnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na potpisivanje Ugovora o poslovnoj saradnji između JP Međunarodni aerodrom Tuzla i aviokompanije Wizz Air .

Na osnovu dobre dosadašnje saradnje sljedeće sedmice će biti potpisan novi ugovor između aerodroma Tuzla i kompanije Wizz Air.

Ugovorom, koji je danas dobio saglasnost Vlade TK, predviđeno je da aerodrom u Dubravama postane bazni aerodrom kompanije Wizz Air, što bi u konačnici značilo da će povećati obim usluga Tuzlanskog aerodroma, rekao je Mustafa Isabegović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Vlade TK.

To će ujedno obezbijediti nova radna mjesta i nove dvije destinacije za putnike osim postojećih.

  • press-vlade-tk
  • Također se očekuje da će u naredne dvije godine aerodrom poslovati na nuli, a 2018. godine MA Tuzla bi trebao postati samoodrživ, te time prestati ovisiti od sredstava Vlade TK, piše Tuzlanski.ba.

    Jedan ili dva aviona kompanije Wizz Air bi trebala biti stacionarna u toku večeri na aerodromu na Dubravama. Doći će do 100% povećanja obima posla na MA Tuzla, broj letova će se povečati na 21  sedmično, a do sada ih je bilo 14, rekao je Rifet Karasalihović, v.d. direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

    Ugovor bi se trebao potpisati na period od 5 godina a primjenjivat će se od 1. juna 2015. godine.

    Dodatne dvije destinacije na koje će građani moći putovati za sada su tajna, dok ugovor ne bude potpisan.

    Opširnije u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,